Novo-staro

Talijanska Vlada danas djelomično otvara tribine stadiona Serie A, moguće prisustvo do tisuću gledatelja

Hina

Još ranije su pokrajine Emilia Romagna i Veneto objavile kako će dopustiti svojim prvoligašima da otvore vrata stadiona za 1,000 gledatelja, a kako bi se izbjegla diskriminacija Spadafora je proširio dozvolu na cijelu zemljuRIM Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora objavio je u subotu kako će utakmicama nogometne Serie A od nedjelje smjeti prisustvovati do 1,000 gledatelja.


Takva odluka donesena je nakon dogovora na razini regija.


Još ranije su pokrajine Emilia Romagna i Veneto objavile kako će dopustiti svojim prvoligašima da otvore vrata stadiona za 1,000 gledatelja, a kako bi se izbjegla diskriminacija Spadafora je proširio dozvolu na cijelu zemlju.
“Kako bi se izbjegle neravnopravnosti i kao eksperiment za ostale događaje, zatražio sam i dobio dopuštenje ministra zdravstva Speranze proširenje odluke o otvaranju stadiona na cijelu zemlju”, objavio je Spadafora.


Nova sezona u Serie A započela je u subotu utakmicama Fiorentina – Torino i Verona – Roma. I dok je susret u Firenci odigran bez gledatelja, u Veroni je dopušten dolazak manjem broju članova obitelji i prijateljima igrača.


U Italiji je bio zabranjen dolazak gledatelja na stadione od početka ožujka i izbijanja pandemije koronavirusa.