Prinova

Tajon Buchanan potpisao za Inter i postao prvi Kanađanin u Serie A

Portal Novi list, Hina

Tajon Buchanan / Foto Reuters

Tajon Buchanan / Foto Reuters

Prema medijskim napisima, vrijednost ovog transfera je sedam milijuna eura uz još moguća tri milijuna u bonusima



Kanadski 24-godišnji nogometni reprezentativac Tajon Buchanan novi je igrač milanskog Intera u koji je stigao iz belgijskog Club Bruggea, objavila je u petak vodeća momčad talijanskog prvenstva.


Buchanan je potpisao ugovor do ljeta 2028. i postao prvi Kanađanin koji će zaigrati u elitnom razredu talijanskog nogometa. Prema medijskim napisima, vrijednost ovog transfera je sedam milijuna eura uz još moguća tri milijuna u bonusima.


“Doista sam počašćen što ću postati prvi Kanađanin koji će zaigrati u talijanskom prvenstvu. To je veliko postignuće koje me čini vrlo ponosnim”, izjavio je Buchanan za Interov mrežni portal.




Za reprezentaciju Kanade je sakupio 35 nastupa i bio u početnoj postavi na sve tri utakmice koje je Kanada odigrala na Svjetskom prvenstvu 2022. i doživela tri poraza u skupini s Hrvatskom (1-4), Belgijom (0-1) i Marokom (1-2).


Za Club Brugge, u koji je stigao u siječnju 2023. iz američkog New England Revolutiona, odigrao je 12 ligaških utakmica u ovoj sezoni i postigao je dva pogotka, a Inter će biti njegov drugi europski klub u karijeri.


“Partim Inter već dugo i vidim se u toj momčadi. Doista sam uzbuđen zbog onoga me čeka”, izjavio je Buchanan.


Inter je na vrhu ljestvice Serie A s 45 bodova, dva više od drugoplasiranog Juventusa, a u subotu će ugostiti Hellas Veronu.