Alarm u St. Gallenu

Švicarski nogometni savez potvrdio da ima pozitivnog igrača uoči ogleda s Hrvatskom

Hina

Xherdan Shaqiri/Foto REUTERS

Xherdan Shaqiri/Foto REUTERS

Razjašnjavamo s lokalnim zdravstvenim tijelima kako djelovati u ovoj situaciji - poručili su iz SFV-a nakon što je potvrđeno da je Shaqiri pozitivan



BERN  Švicarski nogometni savez (SFV) je u utorak objavio da je reprezentativac Xherdan Shaqiri, koji se jučer priključio reprezentaciji prvi put u gotovo godinu dana, pozitivan na koronavirus.


Igrač Liverpoola, koji je zadnji puta igrao za Švicarsku u Ligi nacija u lipnju prošle godine, stigao je u ponedjeljak u hotel gdje se okupila švicarska reprezentacija uoči prijateljskog sustreta protiv Hrvatske u srijedu.


SFV je dodao da je Shaquiri stavljen u izolaciju. “Razjašnjavamo s lokalnim zdravstvenim tijelima kako djelovati u ovoj situaciji”, objavio je SFV.




Dvojica Shaqirijevih suigrača iz Liverpoola, Sadio Mane i Thiago Alcantara, bili su pozitivni prošli tjedan.


Shaquiri je prošlu sezonu odigrao svega sedam utakmica za Liverpool, a u samo dvije je bio u početnoj postavi, dok je ove sezone igrao samo u Carabao kupu.


Prije godinu dana je tražio odmor od reprezentacije kako bi se mogao koncentrirati na klupski nogmet i od tada nije dobio poziv od izbornika.


Nakon prijateljske utakmice protiv Hrvatske, koja se igra u srijedu u St. Gallenu, Švicarska gostuje u Španjolskoj u Ligi nacija u subotu i onda u Njemačkoj tri dana kasnije.