Olimpijski ciklus

Švedski nogometni savez objavio da Janne Andersson ostaje izbornik do Europskog prvenstva 2024. godine

Hina

Janne Andersson/Foto REUTERS

Janne Andersson/Foto REUTERS

Često znam reći da imam najbolji posao na svijetu i doista to mislim. Kad smo počeli pregovore o produženju ugovora, nisam imao nikakve dvojbe - izjavio je Andresson



STOCKHOLM Švedski nogometni stručnjak i sadašnji izbornik švedske reperezentacije Janne Andersson ostat će na toj dužnosti do Europskog nogometnog prvenstva 2024., objavio je u četvrtak Švedski nogometni savez.


Za 57-godišnjeg Anderssona to će biti drugi “olimpijski ciklus” na klupi Švedske, na kojoj je od 2016. kad je naslijedio Erik Hamrena.


“Često znam reći da imam najbolji posao na svijetu i doista to mislim. Kad smo počeli pregovore o produženju ugovora, nisam imao nikakve dvojbe”, izjavio je Andersson pod čijim se vodstvom Švedska kvalificirala za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, osvojila prvo mjesto u svojoj skupini prvog izdanja Lige nacija te izborila mjesto na Europskom prvenstvu koje je trebalo biti održano ove godine, ali je zbog pandemije izazvane koronavirusom odgođeno do lipnja 2021.




Andersson je izjavio da se “veseli izazovima koji su pred njim”.


Švedska je u drugom izdanju Lige nacija dodijeljena u skupinu A3 s Hrvatskom, braniteljem naslova Portugalom i Francuskom, a na odgođenom Euru smještena je u skupinu E sa Španjolskom, Poljskom i reprezentacijom koja će se probiti kroz dodatne kvalifikacije.