Nagrade

SVEČANOST U OPATIJI Trofej Nogometaš: Modrić sedmi put najbolji, Daniju Olmu dvije nagrade

Marko Cvijanović

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



OPATIJA – Luka Modrić sedmi je put osvojio Trofej nogometaš za najboljeg hrvatskog igrača u prestižnom izboru Hrvatske udruge “Nogometni sindikat” i uz suorganizaciju Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno medijskih partnera Sportrskih novosti i Sportkluba na svečanoj dodjeli što je večeras održana u opatijskom hotelu Royal. Sve i jest  bilo u skladu s imenom opatijskog hotela i kluba u kojem već sedam godina igra najbolji hrvatski nogometaš. Kraljevski! Čak i onda kad je Luka morao ispraviti simpatičnu voditeljicu Mašenku Vukadinović koja je načelni dogovor o novom ugovoru jednog od senatora u Realovoj svlačionici i vodstva kluba smatrala gotovom stvari.


– Nisam potpisao novi ugovor. Nisam još… Ha, ha, ha… – poručio je Modrić, koji je iz neutralnog kuta govorio i o finalu Lige prvaka i utakmici u kojoj se u “njegovom” gradu Madridu reprezentativni suigrač Dejan Lovren okitio naslovom prvaka Europe.


– Poslije četiri godine provedene među Spursima, naravno da mi je Tottenham puno draži, ali, s druge strane, radujem se trofeju Dejana Lovrena – poručio je Modrić.HUNS je  dijelio nagrade u jedanaest kategorija, osim Modrićeve titule najboljeg igrača, Dominik Livaković (Dinamo) proglašen je najboljim hrvatskim vratarem, Dani Olmo (Dinamo) najbolji je igrač HT Prve lige i najbolji mladi igrač (U-21) HT Prve lige, najbolji trener HT Prve lige je Nenad Bjelica (Dinamo). Trojica igrača Rijeke izabrani su u najbolju jedanaestoricu HT Prve lige, Zoran Kvržić, Domagoj Pavičić i Jakov Puljić, a osim njih i Dominik Livaković (Dinamo), Teophille-Catherine (Dinamo), Emir Dilaver (Dinamo), Domagoj Bradarić (Hajduk), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Dani Olmo (Dinamo), Bruno Petković (Dinamo) i Jairo (Hajduk).

Foto I. Tomić


Foto I. Tomić





Najbolji sudac HT Prve lige je Riječanin Ivan Bebek, Leonarda Balog (Osijek) najbolja je nogometašica 1. HNLŽ, Duško Martinac (Vrgorac) najbolji je igrač 1. HML-a, a najboljim travnjakom proglašen je onaj na maksimirskom stadionu. U posebnoj kategoriji dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, prof. dr. Boris Nemec, s pravom je proglašen Dobrim duhom hrvatskog nogometa.