Njemačka reprezentacija

Sve se više govori o smjeni izbornika Njemačke, petorica imena u igri za nasljednika

Hina

Joachim Low/Foto REUTERS

Joachim Low/Foto REUTERS

Vodstvo DFB-a je dalo Löw Loewu, koji je izbornik "elfa" zadnjih 14 godina, nekoliko dana da pripremi argumente za svoj ostanak na toj funkciji, no mediji nagađaju da mu je zapravo ostavljen prostor da sam pripremi ostavkuBERLIN Vodstvo Njemačkog nogmetnog saveza (DFB) sastat će se 4. prosinca i tada će se razgovarati o sudbini njemačkog izbornika Joachima Löwa koja je tema medijskih nagađanja nakon prošlotjednog poraza od Španjolske u Ligi nacija (0-6).


Vodstvo DFB-a je dalo Löw Loewu, koji je izbornik “elfa” zadnjih 14 godina, nekoliko dana da pripremi argumente za svoj ostanak na toj funkciji, no mediji nagađaju da mu je zapravo ostavljen prostor da sam pripremi ostavku umjesto da bude smijenjen.


Njemački mediji danima nagađaju o tome tko bi ga mogao naslijediti na mjestu izbornika i preuzeti pripremu repreznetacije za Euro 2020. koji je prebačen na ljeto 2021. i na kojem Mannschaft igra u skupini s Francuskom, Portugalom i Mađarskom.
Najčešće spominjana imena su trener Liverpoola Jürgen Klopp (Liverpool), Hansi Flick (Bayern Munich), Thomas Tuchel (Paris SG), Ralf Rangnick (RB Leipzig) ili sadašnji trener mlade njemačke reprezentacije  Stefan Kuntz.


Nakon što je Njemačka eliminirana u prvom krugu svjetskog prtvenstva u Rusiji 2018. Löw je uspio uvjeriti DFB da je on idealan trener za voditi momčad na novim temeljima.