Sve po starom

Sve osim smjene Jensa Gustafssona samo će značiti produžetak agonije na Poljudu

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Šveđanin je protiv Gorice još jednom pokazao i potvrdio da je vođenje Hajduka za njega preveliki i preteški zalogaj



SPLIT Što treba Jens Gustafsson učiniti da ga predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas  Nikoličius smjene? Možda da zabije autogol! To ipak ne može jer on nije igrač već samo trener. I to trener koji je protiv Gorice još jednom pokazao i potvrdio da je vođenje Hajduka za njega preveliki i preteški zalogaj. Možebitni daljnji ostanak švedskog stratega na klupi bijeli je samo nastavak agonije. U dvoboju s Goricom bijeli su donekle dobro igrali prvih dvadesetak minuta, te u finišu susreta kada su krenuli na sve ili ništa. Na kraju su uspjeli dobiti – NIŠTA! Točnije dobili su jedan bod, a izgubili dva. Kada se tome priododa poraz u prošlom kolu od Šibenika na Šubićevcu Hajdukovci su od šest mogućih bodova osvojili samo jedan jedini. S takvim bodovnim učinkom ne možeš se nadati borbi za sam vrh tablice.


Sraz s Goricom još je jednom razotkrio sve slabosti Gustafssonovog promišljanja nogometne igre. Momčad nema ni glavu ni rep, sve se svodi na to što učiniti Livaja, a tako se ne može igrati, pobjeđivati i u konačnici osvajati bodove – trofeje. Koliko je Hajduk bio bezopasan u najvećem dijelu susreta najbolje potvrđuje da je najopasniji igrač bio lijevi bek Melnjak koji je promašio dvije stopostotne prilike.


Priča oko daljnjeg statusa Gustafssona nakon novog razočarenja više nije upitna. Sve osim smjene bio bi još jedan pogrešan potez čelnika kluba. Šveđanin je na presici poslije nove razočaravajuće prezentacije momčadi zatraži strpljenja uz poruku da treba sačekati 18. prosinca kada završava prvi dio prvenstvene utrke, da se vidi gdje će Hajduk u tom trenutku na tablici. Svašta! Ogled s momčadi iz Velike Gorice samo je još jedanput potvrdio da ne igraju imena, već znanje, trka i moć. Po imenima i igračkoj kvaliteti Splićani imaju kvalitetnu momčad, no to se ne vidi na zelenom travnjaku. Osim Livaje i Kalinića velika većina igrača igra ispod svojih mogućnosti, bez pravog učinka. I kada se tome pridoda (ne)znanje Gustafssona tada ne treba čuditi kakva igre prezentiraju bijeli.