Četvrtfinale LP

Sve je još uvijek otvoreno u večerašnjim uzvratnim susretima Lige prvaka, Real u problemima zbog ozljeda

Davor Petrović

SUDAR VELIKANA – Dvoboj Mohameda Salaha i Tonija Kroosa/Foto REUTERS

SUDAR VELIKANA – Dvoboj Mohameda Salaha i Tonija Kroosa/Foto REUTERS

Nakon El Clasica imali smo dosta igrača koji su osjetili bolove. Svi su na granici svojih fizičkih kapaciteta, ali ja se nadam da ćemo izgurati sezonu do kraja. Teško nam je igrati u ovako jakom ritmu – izjadao se Zinedine Zidane



ZAGREB Večerašnji uzvrati četvrtfinala Lige prvaka nude dosta nade Real Madridu i Manchester Cityju, no to nikako ne znači da su Liverpool i Borussia iz Dortmunda osuđeni na ispadanje. Štoviše, teško se oteti dojmu da je sve još uvijek otvoreno, bez obzira na pobjede Kraljeva i Građana prije osam dana. Zapravo, baš tu leži ključ gostovanja Madriđana na Anfieldu. Naime, Real je u tom razdoblju odigrao dvije teške utakmice, a već ga neko vrijeme muče vrlo ozbiljni problemi s ozljedama.


– Nakon El Clasica imali smo dosta igrača koji su osjetili bolove. Svi su na granici svojih fizičkih kapaciteta, ali ja se nadam da ćemo izgurati sezonu do kraja. Teško nam je igrati u ovako jakom ritmu – izjadao se Zinedine Zidane španjolskim predstavnicima medija.


Real, doduše, ima dva gola prednosti iz Madrida, ali svojedobno je Barcelona doputovala na Anfield s 3:0. No to nije sve…


Ključ uspjeha




– Prije dosta godina, dok sam vodio Borussiju iz Dortmunda, igrali smo s Realom. U Madridu smo igrali stvarno loše i zasluženo smo izgubili 3:0. Svi su nas otpisali, njemački mediji su me pitali ima li smisla igrati uzvrat, a mi smo do 37. minute utakmice u Dortmundu zabili dva gola. Doduše, ta je utakmica završila tim rezultatom, 2:0, i nismo prošli dalje, ali želim reći da je nogomet nepredvidiv. Uostalom, zbog toga i jest toliko popularan – istaknuo je Jürgen Klopp uoči novog dvoboja s Realom.


Prema njegovim riječima, ključna je stvar izvedba Liverpoola.


– Moramo dati sve od sebe i igrati najbolje što možemo. To je ključan uvjet za ovu utakmicu. Ostvarimo li taj dio, vidjet ćemo kamo će nas odvesti konačan rezultat. Osim toga, obrambeni je segment iznimno važan jer Real ima sjajan napadački potencijal i veliku igračku kvalitetu. Naravno, važno je da ne primimo gol. Za pobjedu nad ovakvim suparnikom moramo biti na apsolutno visokoj razini – objasnio je njemački stručnjak.


Čudesna utakmica


Njegov bivši klub također mora ganjati prednost suparnika.


– Treba nam fina kombinacija hrabrosti i strpljenja. Manchester City voli igru s velikim posjedom lopte, a mi moramo biti oprezni, maksimalno koncentrirani i agresivni jer možemo biti opasni tek kada osvojimo loptu. U Manchesteru smo odigrali dobru utakmicu, a sada nam je potrebna još bolja izvedba. Cijela momčad mora kompenzirati greške koje će se dogoditi. Za čudesan rezultat moramo odigrati čudesnu utakmicu – istaknuo je Edin Terzić, koji na kraju ove sezone prepušta klupu Marcu Roseu.


Najave s Otoka nedvosmisleno govore da Manchester City ima jednak plan. Preciznije, Josep Guardiola tvrdi da njegova momčad u Dortmundu želi pobijediti.


– A to moramo zaslužiti na terenu, kao što smo napravili već puno puta ove sezone. Naravno, pri tome si ne smijemo dozvoliti da nas ponesu emocije. Ne spremamo ništa posebno, samo želimo izaći na teren i krenuti po pobjedu, a da bismo to postigli, svaki igrač mora pružiti svoj maksimum na terenu – zaključio je Guardiola.