Mateo Kovačić

Sve bolji veznjak “kockastih” uoči sudara sa Španjolcima: “Jedva čekamo istrčati u Kopenhagenu…”

Portal Novi list

Luka Modrić i Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Luka Modrić i Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Navijači će nam puno značiti. I onaj mali broj protiv Škota nas je oduševio - rekao je Kovačić



ROVINJ Mateo Kovačić bio je na raspolaganju novinarima tijekom još jedne rovinjske presice. Veznjak hrvatske reprezentacije ovako vidi ogled sa Španjolcima u osmini finala EURO-a.


– Očekuje nas teška utakmica, Španjolska je momčad koja voli posjed i igru i bit će nam bitno da mi zadržimo loptu i oduzmemo im ono što najviše vole. Moramo se nametnuti.


Livaković je prije utakmice s Engleskom izjavio da imamo bolju veznu liniju od njih. Imamo li bolju od Španjolske?




– Ne bih se uspoređivao, to su bili fenomenalni igrači koji su odigrali puno dobrih utakmica za Hrvatsku. Ne bih u to ulazio. Španjolska ima fenomenalne vezne igrače, ali nije sve u vezi. Mi smo odlični i u obrani, a opasni prema naprijed. Nije bitna samo veza, već cijela momčad i mi moramo dokazati da smo bolji od njih.


Atmosfera u momčadi?


– Odlična je. Uvijek je bila takva u hrvatskoj reprezentaciji. Dolazak ovdje je veselje i čast, a ne može biti loša ni nakon što ostvariš dobar rezultat. Što se igre tiče, volim kad su unutra Lovren i Brozović. Obožavam kad se Broz naljuti.


Koliko je zajedništvo važno za vašu igru i što znači dolazak navijača?


– Zajedništvo je jako bitno. Ne mogu igrati svi, ali ego se stavlja sa strane jer ne mogu igrati svi i daje se maksimum s obzirom na poziciju u kojoj se nalazimo. Dat ćemo ga i sad. Navijači će nam puno značiti. I onaj mali broj protiv Škota nas je oduševio, a sad kad će ih biti više jedva čekamo istrčati u Kopenhagenu – rekao je Kovačić između ostaloga.