Druga NL

Sva tri primorska drugoligaša gostuju: Opatijci idu po titulu, Grobničani po ostanak u ligi

Ivan Volarić

Antonio Pejanović/Foto A. KRIŽANEC

Antonio Pejanović/Foto A. KRIŽANEC

Igračima Krka samo pobjeda kod Trnja ostavlja nadu u ostanak



RIJEKA Prvi put ove sezone poklopilo se da sva tri primorska drugoligaša gostuju i pritom igraju možda i ključne utakmice na putu do ostvarenja svojih ciljeva. Opatijci u Poreču mogu i matematički potvrditi osvajanje naslova prvaka, što bi im donijelo i povratak u prvoligaško društvo. Postoji nekoliko kombinacija koje momčad trenera Zorana Bogolina mogu dovesti do tog uspjeha, a jedini siguran je da Opatijci danas (17.30 sati) ostvare pobjedu kod, u posljednje vrijeme, preporođenog Jadrana.


– Želimo sami krojiti svoju sudbinu. Da bismo to ostvarili, moramo pobijediti jednu od dvije preostale utakmice. Spremni smo, jedva čekamo utakmicu u Poreču. Jadran je dobra ekipa, ne možemo ih podcjeniti. Činjenica je da se kod nas u posljednjim utakmicama pojavilo malo pritiska, ali sve je to očekivano i normalno. Bilo je pritiska i protiv Karlovca ili Bjelovara pa smo to dobro odradili. Mislim da smo se već naučili nositi s tim – govori Antonio Pejanović, iskusni napadač Opatijaca i dio one momčadi koja je, ne tako davno, kroz dvije kvalifikacijske utakmice s Mladosti iz Petrinje već jednom izborila ulazak u drugi rang hrvatskog nogometa.
Gol-razlika


– Tada je bio još veći pritisak nego što je sada. Ako želiš biti prvak, onda se moraš nositi sa svime time. Možemo do prvog mjesta i u slučaju kiksa u Poreču, ali voljeli bismo izbjeći scenarij po kojem bi se o tituli prvaka odlučivalo u posljednjem kolu kada gostujemo kod Kustošije. I oni se još nadaju odlasku u viši rang. To je sigurno jedan od lošijih raspleta. Zato i kažem, najbolje bi bilo da sve riješimo pobjedom u Poreču. Svjesni smo da i njima bodovi puno znače. Mislim da će stoga biti zanimljiva utakmica – rekao je Pejanović, povratnik u momčad nakon odrađenog crvenog kartona (polufinale Kupa na Bahalinu).




Grobničani i Boduli, za razliku od Opatijaca, igraju utakmice koje odlučuju o njihovom drugoligaškom statusu. Grobničani su domaćom pobjedom nad Radnikom izbjegli mogućnost direktnog ispadanja, a sada je cilj izbjeći 14. mjesto koje vodi u kvalifikacije. Momčad trenera Predraga Stilinovića ima četiri boda više od Porečana i bolji međusobni omjer, odnosno bolju gol-razliku. To znači da će Grobničani stići do svojeg cilja u slučaju da Jadran ne pobijedi Opatiju, neovisno o ishodu njihovog današnjeg susreta u Ždralovima. Opet, Grobničani bi pobjedom nad Mladosti sve riješili u vlastitom aranžmanu, bez pomoćih drugih.
Teška situacija


– Mladost je jako dobra ekipa, međutim, i Radnik je u samom vrhu pa smo im se suprotstavili na pravi način i ostvarili važnu pobjedu. Pokazali smo ove sezone da smo u stanju parirati svim sastavima u ligi – govori Damir Kraljić, sportski direktor Grobničana, u čiji sastav se vraća kapetan Dražen Pilčić koji je odradio utakmicu pauze zbog tri žuta kartona. No, zbog istog razloga u momčadi neće biti Bosančića, Golića i Srzentića.


Nogometaši Krka su u najtežoj situaciji, nalaze se na rubu ispadanja, a čeka ih gostovanje kod izravnog suparnika Trnja. Boduli će prvi put ove sezone igrati utakmicu koja će ići u izravnom televizijskom prijenosu. Situacija je jasna za sastav trenera Igora Tkalčevića, put prema kvalifikacijama vodi jedino pod uvjetom da osvoji svih šest bodova u posljednja dva kola, a pritom mu se moraju poklopiti rezultati Trnja ili porečkog Jadrana.


– Svjesni smo da nas u igri drži još teorija. No, nema predaje dok god ima nade – kaže trener Tkalčević, u čiju momčad se vraća branič Pervan.



Standings provided by Sofascore