Postignut dogovor

Suvlasnik Boston Celticsa kupio 55 posto udjela u vlasništvu Atalante, obitelj Percassi zadržala svoje uloge

Hina

Nogometaši Atalante/Foto REUTERS

Nogometaši Atalante/Foto REUTERS

Obitelj Percassi ostat će najveći pojedinačni dioničar, a upravljanje će odražavati ravnopravno partnerstvo. Antonio i Luca Percassi zadržat će svoje uloge predsjednika i izvršnog direktora Kluba, dok će Stephen Pagliuca biti imenovan supredsjednikom kluba, poručili su iz kluba.



RIM Skupina investitora na čelu sa suvlasnikom Boston Celticsa Stephenom Pagliucom, postigla je dogovor o kupnji 55 posto udjela u vlasništvu talijanskog  nogometnog kluba Atalanta, objavio je klub iz Bergama.


U priopćenju se navodi kako će dosadašnji vlasnici kluba obitelj Percassi zadržati 45% udjela u “La Dei”, holding tvrtki koja ima oko 86% Atalante.


“Obitelj Percassi ostat će najveći pojedinačni dioničar, a upravljanje će odražavati ravnopravno partnerstvo. Antonio i Luca Percassi zadržat će svoje uloge predsjednika i izvršnog direktora Kluba, dok će Stephen Pagliuca biti imenovan supredsjednikom kluba,” poručili su iz kluba.




“Moja obitelj i ja iskoristili smo ovu priliku za partnerstvo s grupom koja dijeli našu viziju za nastavak rasta i uspjeha našeg tima. Atalanta, u čijim sam redovima igrao 60-ih, jest i ostat će u mom srcu kao što je i u srcu tisuća navijača koji je podržavaju. Čekaju nas veliki izazovi i uvjeren sam da će partnerstvo s tako visokim ulagačima ubrzati naš put rasta,” poručio je Antonio Percassi.


“Atalanta i Boston Celtics dijele zajedničke sportske vrijednosti, timski rad i izvanredan odnos s navijačima i zajednicom. Vjerujemo da je obitelj Percassi izgradila vrlo čvrste temelje na kojima će zajedno raditi na jačanju brenda na globalnoj razini, s ciljem poticanja daljnje diverzifikacije i rasta prihoda, omogućujući klubu da postane sve konkurentniji na talijanskoj i međunarodnoj sceni,” dodao je Stephen Pagliuca, suvlasnik Boston Celticsa, te predsjednik Bain Capitala, jednog od vodećih svjetskih investicijskih fondova.


Atalanta je osnovana 1907. godine, do sada nikada nije bila talijanski prvak, dok je u Kupu slavila 1963.


Momčad iz Bergama, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, trenutačno se nalazi na petom mjestu Serie A.