Nešto ne štima...

Susret EL između Maccabija i Željezničara se mora igrati, izraelski testovi pokazali više zaraženih nego – sarajevski

Hina

Petorica igrača Željezničara u Haifi su bili pozitivni, no testovi po povratku u Sarajevo pokazali su da su dva testa ipak - negativna



SARAJEVO  UEFA je odlučila da se odgođeni susret prvog pretkola Europske lige između Maccabija iz Haife i sarajevskoga Željezničara igra ponovo u Izraelu.


Prema toj odluci koja je dostavljena klubovima, utakmica se treba odigrati do 12. rujna, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu.


I dok većina  sarajevskih medija ocjenjuje kako je odluka UEFA-e pravična jer  se u prigodama masovnije zaraze često utakmica registrirala rezultatom 3-0 protiv kluba čiji su igrači pozitivni, Željezničar će,  kako u  subotu  prenosi portal Klix.ba, uložiti priziv na ovu odluku i još jednom zahtjevati da se meč odigra na neutralnom terenu.




Susret je odgođen zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu. Zanimljivo je kako su dva od tih  pet nogometaša negativni nakon što  su u  petak u  Sarajevu  obavili  testiranje. Kako je službeno priopćeno uprava “Plavih” sa Grbavice je u petak dostavila UEFA-i obavljene testove u proteklih pet dana.


Odluku o odgađanju utakmice koja se trebala igrati u četvrtak donijelo je izralesko ministarstvo zdravstva nakon što su u srijedu ujutro testirali sve nogometaše, članove stručnoga stožera i  dužnosnike Željezničara koji su doputovali u  Haifu, a testovi su pokazali pet pozitivnih odgovora. Izraelci su smatrali kako situacija nije dovoljno da se igra utakmica te su zahtijevali deportaciju Željine ekspedicije iz Izraela, što je  na  koncu i urađeno.