Predsjednik HNS-a

Šuker čestitao Dinamu: “Takva moć proizlazi iz dugogodišnjeg kvalitetnog rada na svim razinama kluba”

Portal Novi list

Davor Šuker u Kranjčevićevoj, u društvu Srećka Kurbaše, skauta RB Salzburga/Foto PIXSELL

Davor Šuker u Kranjčevićevoj, u društvu Srećka Kurbaše, skauta RB Salzburga/Foto PIXSELL

Iz kola u kolo gledamo vrlo napete i atraktivne utakmice, poput sjajnog dvoboja Lokomotive i Hajduka, te sam siguran da će ta utrka biti napeta do samog kraja - poručiio je Šuker.



ZAGREB Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, uputio je čestitku GNK Dinamo na osvojenom prvenstvu, nakon što su Modri matematički osigurali 3. uzastopni naslov prvaka Hrvatske.


Dinamu je, uz rezultate konkurenata, za naslov bio dovoljan subotnji bod u Velikoj Gorici. Nakon 30 kola, maksimirski klub ima nedostižnih 19 bodova prednosti ispred drugoplasirane Lokomotive te će u vitrine pospremiti 21. titulu prvaka Hrvatske.


Tim povodom, Dinamu je čestitku uputio predsjednik HNS-a Davor Šuker:




“Od srca čestitam rukovodstvu GNK Dinamo, trenerima Jovićeviću i Bjelici i njihovim stožerima, igračima i svim djelatnicima kluba na zasluženo osvojenom novom naslovu prvaka Hrvatske. Dinamo je ove sezone bio uistinu dominantan u hrvatskim okvirima, a visoku kvalitetu potvrdio je i odličnim nastupima u Ligi prvaka. Takva moć proizlazi iz dugogodišnjeg kvalitetnog rada na svim razinama kluba, a posebno želim naglasiti ulaganja u nogometnu školu koja je jedna od najboljih u Europi. Kao takva, ona je i jedan od temelja uspjeha hrvatske reprezentacije.”


Iako je utrka za naslovom prvaka riješena šest kola prije kraja, HT Prva liga ostat će itekako zanimljiva do kraja poručuje predsjednik HNS-a:


“Zahvaljujući ponajviše Dinamovim rezultatima u Europi, iduće sezone imat ćemo dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, što je dalo dodatnu draž našem prvenstvu. Gledamo zaista izuzetno zanimljivu borbu za 2. mjesto gdje su čak četiri odlične momčadi – Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Hajduk – unutar tri boda. Iz kola u kolo gledamo vrlo napete i atraktivne utakmice, poput sjajnog dvoboja Lokomotive i Hajduka, te sam siguran da će ta utrka biti napeta do samog kraja. Neizvjesna je i borba za ostanak premda Varaždin i Istra 1961 malo lakše dišu od Intera. Pozivam i dalje sve aktere da budu oprezni i odgovorni jer epidemija nije završila te nam zdravlje mora biti na prvom mjestu, ali moram reći – uživam u povratku nogometa i naše lige koja zaista ima što za ponuditi svakom gledatelju, uživo ili putem malih ekrana.”