Prvaci Treće HNL Zapad

Sudbina Crikvenice u rukama Izvršnog odbora HNS-a, odbijenica licence možda nije konačna

Valentina Prokić

DRUGA HNL NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI - Crikveničani će još malo strepjeti/Foto M. LEVAK

DRUGA HNL NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI - Crikveničani će još malo strepjeti/Foto M. LEVAK

Izvršni odbor će podvući crtu pod prijave za natjecanje prije 1. srpnja i donijeti odluke - kaže Neven Šprajcer, HNS-ov koordinator natjecanja



RIJEKA Nogometaši Crikvenice, dvostruki prvaci Treće lige – zapad, neće igrati viši rang natjecanja, jedinstvenu treću ligu, odnosno Drugu HNL, kako će se zvati u novoj sezoni. Vijest koja je bombastično odjeknula u regiji, posebno kada se zna da su Crikveničani obranili lanjski naslov trećeligaškog prvaka, a da je u infrastrukturu stadiona u posljednje dvije godine uloženo oko 700 tisuća kuna.


Crikvenici, kada je u pitanju infrastruktura, ništa ne nedostaje, ali im, prema kriterijima HNS-a, nedostaje momčad kadeta. No, i tome su na vrijeme doskočili u Crikvenici te su zajedno sa svom dokumentacijom dostavili i ugovor sa Zametom o »posudbi« igrača kadetskog uzrasta. No, Izvršni odbor je na sjednici održanoj u ponedjeljak u Splitu ipak odlučio da to nije dovoljno.


– NK Crikvenica nije ispunila uvjete i nisu predloženi za treći jedinstveni stupanj. Ako će doći do bilo kakvih promjena po tom pitanju, to može odlučiti samo Izvršni odbor – rekao je Neven Šprajcer, HNS-ov koordinator natjecanja.


Nada




Iz Crikvenice nitko nije ništa želio komentirati. Predsjednik Marko Prpić, koji je netom po završetku sezone poručio da odlazi ako klub ne uđe u viši rang, ostao je suzdržan.


– Dok ne dobijemo »papirnatu« odluku, ne bih ništa želio komentirati – kratko je poručio Prpić.


Bez obzira na odluku od ponedjeljka o neispunjavanju kriterija, nada, čini se, ipak postoji.


– Dok ne počne prvenstvo, nada uvijek postoji. Za sada je odluka ovakva da nisu zadovoljili kriterije, a šta će biti u narednom razdoblju ne znam. Crikvenica je dala dokaze koji su nepobitni da će imati suradnju vezanu za mlađe uzraste, uložili su puno u infrastrukturu, moramo i to priznati, ispunili su infrastrukturno sve uvjete koji su traženi od njih, ne za treći, nego i za drugi stupanj.


No, taj kriterij im zasad nije prošao, šta će biti u budućnosti, zasad ne mogu komentirati jer to nije moja domena, već je to provođenje odluke Izvršnog odbora. Mogu reći da će Izvršni odbor podvući crtu pod prijave za natjecanje prije 1. srpnja i donijeti odluke o istome. Nova natjecateljska sezona počinje 1. srpnja i do tada se još stigne nešto napraviti. Korektno je da svi klubovi znaju u kojem su sustavu natjecanja do tog datuma – dodao je Šprajcer.


Krhko je znanje


Ukratko stara Cesarićeva »Ko zna… Ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!« je do daljnjega na snazi jer nada za Crikveničane nije ugašena, već tinja sve do 1. srpnja ili dok ne stigne službena odluka.


A postoji nada i za one koji priželjkuju ligu s 18 klubova…


– Liga će imati 16 klubova, a hoće li imati drugi broj, to je negdje u zraku, puno ljudi zove i pita za to, a gdje ima dima, ima i vatre. Zasad je službeno 16 i znamo koji su sudionici te lige, izuzev onih, koji igraju kvalifikacije – zaključio je HNS-ov koordinator.