Nema milosti

Sudac iz Đakova koji je grubo oštetio nogometaše Orijenta u Dugopolju skinut s liste prve skupine do kraja sezone!

Portal Novi list

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto S. DRECHSLER

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto S. DRECHSLER

Suđenja na utakmici 24. kola SuperSport Prve NL Dugopolje - Orijent bilo neprihvatljivo, stoji u obrazloženju objavljenom na stranicama HNS-a



RIJEKA Komisija nogometni sudaca HNS-a odlučila se na radikalni potez kada je u pitanju sudac iz Đakova Dražen Matasović, koji je teško oštetio nogometaše Orijenta u Dugopolju:


“Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici održanoj 3. travnja radila je analizu suđenja na odigranim utakmicama SuperSport HNL-a, SuperSport Prve NL i SuperSport Druge NL.


KNS HNS-a izražava zadovoljstvo angažmanom i kvalitetom suđenja uz napomenu da je suđenje na utakmici 24. kola SuperSport Prve NL Dugopolje – Orijent bilo neprihvatljivo. Stoga KNS HNS-a donosi odluku da se sudac Dražen Matasović briše s liste suđenja prve skupine za Sezonu 2022./23.




Uz analizu suđenja, KNS HNS-a obavila je i detaljnu analizu rada kontrolora. Pojedini kontrolori s određenih lista koji nisu obavljali svoje dužnosti na očekivani i propisani način neće biti određivani do kraja sezone 2022./2023.


KNS HNS-a ponovno naglašava da je spremna donositi i teške odluke kad su u pitanju neprihvatljive odluke sudaca i kontrolora”, stoji u obrazloženju KNS-a objavljenoj na stranicama HNS-a.