Bundesliga

Stuttgart svladao HSV u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za ostanaku Bundesligi, Borna Sosa dvostruki asistent

Hina

Borna Sosa/Foto REUTERS

Borna Sosa/Foto REUTERS

Prvu asistenciju Sosa je upisao već nakon 44 sekunde igre kada je ubačajem iz kornera pogodio glavu Mavropanosa (1) koji je neometan pogodio mrežu zbunjenih gostiju



STUTTGART Nogometaši Stuttgarta napravili su veliki korak ka ostanku u prvoj njemačkoj ligi, oni su u prvoj utakmici kvalifikacija na svom terenu svladali Hamburger SV sa 3-0 (1-0), a hrvatski reprezentativac Borna Sosa bio je dvostruki asistent.


Prvu asistenciju Sosa je upisao već nakon 44 sekunde igre kada je ubačajem iz kornera pogodio glavu Mavropanosa (1) koji je neometan pogodio mrežu zbunjenih gostiju.


Na 2-0 povisio je Vagnoman (51) nakon lijepe akcije, da bi četiri minute potom Sosa još jednom izravno iz kornera naciljao glavu svog suigrača, ovoga puta Guirassyja (55) koji je postavio konačni rezultat.




Mogao je Stuttgart i uvjerljivije slaviti, ali Guirassy u 26. minuti nije iskoristio kazneni udarac, dok u završnici nije iskoristio niti igrača više jer je u 69. minuti isključen Suhonen.


Sosa je odigrao čitavu utakmicu za Stuttgart koji će braniti ova tri gola prednosti u ponedjeljak kada je na programu uzvrat u Hamburgu.