Savez ispred Stožera

Stožer dopustio, HNS opet zabranio: Završnica Prve HNL i finale Kupa bez gledatelja, žalba Osječana nije prošla

Portal Novilist.hr

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

S obzirom da je Stožer civilne zaštite nekoliko puta naglasio kako navijači na stadione mogu dolaziti prema već važećim propisima, smatralo se kako će HNS svoju odluku ipak promijeniti. Na kraju ništa od toga...



RIJEKA “Izvršni odbor potvrdio je odluke donesene pisanim putem, uključujući odluku o igranju preostalih utakmica u četiri nedovršena natjecanja pod okriljem HNS-a bez gledatelja“. U toj jednoj rečenici Hrvatski nogometni savez objavio je kako od mijenjanja njihove odluke o zabrani navijača na preostalim susretima Prve HNL, neće biti apsolutno ništa.


Pokušali su odluku promijeniti iz NK Osijek, nisu se mogli pomiriti s činjenicom da je HNS zabranio dolazak navijača na utakmicu koja im može značiti ulazak u Ligu prvaka. S obzirom da je Stožer civilne zaštite nekoliko puta naglasio kako navijači na stadione mogu dolaziti prema već važećim propisima, smatralo se kako će HNS svoju odluku ipak promijeniti.


Na kraju ništa od toga, iz Saveza ostaju pri svojoj odluci, a ona glasi: “Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja.”




Tako će HNK Rijeka zadnje kolo Prve HNL protiv Istre 1961 odigrati pred praznim tribinama, isto kao i finale Kupa u Šibeniku. Obje utakmice Riječanima puno znače – moguće drugo mjesto i ulazak u Ligu prvaka, a s druge strane Rabuzinovo sunce.


Savez je i ovoga puta bio jači. Jači čak i od Stožera civilne zaštite, a Osječani se sami nisu mogli izboriti za drugačiju odluku…