Ante Majstorović

Stoper Puljana nikad nije slavio u Derbyju della Učka: Mi bi se prilagodili na teren, a Rijeka bi već vodila 2:0

Ivica Cerovac

Ante Majstorović / Foto Nel Pavletic/PIXSELL

Ante Majstorović / Foto Nel Pavletic/PIXSELL

Znam koliko ljudima u Istri znači ovaj derbi i očekivanja uoči njega uvijek su velika. Dat ćemo sve od sebe od prve minute da bismo razveselili naše navijače - kaže Majstorović



Utakmicom između Rijeke i Istre 1961, koja će se igrati na Rujevici s početkom u 21 sat, večeras će se zaključiti treće kolo SuperSport HNL-a. »Derby della Učka« dogurao je do svog 57. izdanja, a njega su na konferenciji za novinare održanoj na Gradskom stadionu »Aldo Drosina« najavili Mislav Karoglan i Ante Majstorović, trener i iskusni stoper pulskoga prvoligaša.


– Bit će mi ovo prvi »Derby della Učka«, kako se ovdje nazivaju susreti između Istre 1961 i Rijeke. Dosad sam vodio neke druge derbije i imam dobra iskustva iz njih te se radujem ovom – nije krio trener Puljana Mislav Karoglan, koji se nada pozitivnom rezultatu na gostovanju u Rijeci.


Grč


– Nakon sedam dana treninga zanima me vidjeti napredak kod igrača. Očekivanja su, naravno, da izvučemo pozitivan rezultat, a fokus će biti na izvedbi. Namjera nam je igrati na način na koji treniramo i to će mi biti najbitnije jer to inače nisam ja.




Želim kod moje momčadi vidjeti progresivan posjed i principe kratkih dijagonalnosti kojima se osvaja teren i mijenjaju kutovi napada. S druge strane, svjestan sam da promjene igračkoga kadra i stručnog stožera sa sobom nose jedan psihološki efekt koji je doveo do toga da smo u prva dva kola izgledali onako kako to ni ja ni momčad nismo željeli.


U tom smislu smo puno razgovarali tijekom ovog tjedna jer je ključ u tome da igramo onako kako treniramo, a da pritom grč i ti popratni efekti, koji se događaju u nogometu, budu minimalizirani.


Atmosfera


Na trenera se nadovezao i pouzdani član zadnje linije Istre 1961, koji još nikad nije slavio na Rujevici, koju je dosad pohodio kao igrač Splita, Lokomotive i Osijeka.


– Znam koliko ljudima u Istri znači ovaj derbi i očekivanja uoči njega uvijek su velika. Dat ćemo sve od sebe od prve minute da bismo razveselili naše navijače – rekao je Ante Majstorović.


– Od prvoga dana otkad je trener došao, jako dobro treniramo i na tom se planu nije ništa promijenilo.


U svlačionici u kojoj je puno mladih igrača i nas nekolicina iskusnijih vlada odlična atmosfera te sve protječe u najboljem redu. Iskreno, nisam znao da još nemam nijednu pobjedu na Rujevici, ali nadam se da je došlo vrijeme i za nju.


Rijeka je uvijek kvalitetna, pogotovo na svom terenu koji je brz i dobar. Kad se tek otvorila Rujevica, bilo je svima jako nezgodno igrati na njoj. Trebalo bi nam 20-ak minuta da se prilagodimo na teren, a dotad bi Rijeka već vodila 2:0 – poručio je Ante Majstorović.