Championship

Stoke pomogao Slavenu Biliću, West Bromwich Albion ipak će u posljednjem kolu sam odlučivati o svojoj prvoligaškoj sudbini

Hina

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Brentford je izgubio kod Stokea 1:0 i propustio prestići WBA



STOKE-ON-TRENT Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, ipak će u posljednje kolo druge engleske lige ući s druge pozicije na ljestvici koja izravno vodi u Premier ligu te će sami odlučivati o svojoj sudbini.


WBA je porazom 1-2 (1-1) na gostovanju kod Huddersfield Towna u petak došao u veliku opasnost da ispusti drugo mjesto na ljestvici koje izravno vodi u Premier ligu, jer je trećem Berntfordu, koji je pobijedio u svih svojih sedam utakmica nakon nastavka sezone, za preskakanje WBA bio dovoljan i bod na subotnjem gostovanju kod Stoke Cityja. No, serija Brentforda je stala u Stokeu, domaći sastav je pobijedio sa 1-0 (0-0) golom Gregoryja iz 38. minute, pa je Brentford ostao na učinku od 81 boda, jednim manje od drugog WBA, a šest manje od vodećeg Leeds Uniteda koji je ovim ishodom osigurao naslov prvaka druge lige za ovu sezonu.


Tako će odluka o tome tko će se pridružiti Leeds Unitedu na putu u prvu ligu pasti u posljednjem kolu koje je na programu u srijedu. WBA je na svom Hawthornseu dočekati Queens Park Rangers te će u slučaju pobjede osigurati povratak u društvo najboljih nakon dvije godine. S druge strane Brentford se mora nadati još jednom kiksu WBA uz svoju domaću pobjedu protiv Barnsleya.




Dva prvoplasirana sastava iz druge engleske lige izravno ulaze u prvu ligu, dok sastavi od trećeg do šestog mjesta igraju doigravanje za trećeg putnika u društvo najboljih. WBA je prošle sezone igrao u doigravanju u kojemu je izgubio od Aston Ville u polufinalu.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore