Probuđena ljepotica

Stadion na Kantridi do 15. srpnja ponovo će biti u prvoligaškoj formi, izvjesno je da će Opatija i Orijent 1919 dobiti licence

Ivan Volarić

Trenutno se radi na uređenje pročelja A tribine stadiona na Kantridi/I. VOLARIĆ

Trenutno se radi na uređenje pročelja A tribine stadiona na Kantridi/I. VOLARIĆ

Do 15. srpnja svi zahvati na stadionu trebali bi biti dovršeni sukladno HNS-ovim zahtjevima za dobivanje odgovarajućih licenci - kaže Igor Butorac iz Rijeka sporta



RIJEKA  Na Kantridi bi kao nekada trebao stajati natpis: Radovi u tijeku! Naime, taj kultni stadion pod stijenama uskoro će i formalno ponovo biti u “prvoligaškoj formi“. Posljednjih tjedana uredile su se svlačionice, trenutno se radi na vanjskom pročelju A tribine, uređenju fasade, a prema tvrdnjama Igora Butorca, direktora gradske tvrtke Rijeka sport, privode se kraju i sve neophodne predradnje za montažu brojača na ulazima na tribine.


– Sve ide svojim tijekom, odnosno onako kako smo to i zacrtali. Do 15. srpnja svi zahvati na stadionu trebali bi biti dovršeni sukladno HNS-ovim zahtjevima za dobivanje odgovarajućih licenci – rekao je Butorac.


Sve ovo je više nego pouzdan znak da u redovima Krimejčana i Opatijaca mogu odahnuti. Orijent 1919 će na Kantridi početkom kolovoza igrati kvalifikacije za Prvu HNL, a Opatija bi pod stijenama trebala igrati Drugu HNL, ukoliko naravno uspješno odradi trećeligaške kvalifikacije.




Inače, u ponedjeljak se iščekuje ishod žalbenog roka za licenciranje. Prema neslužbenim informacijama HNS je odobrio Orijentu i Opatiji prvoligašku, odnosno drugoligašku licencu. U oba slučaja presudni su bili infrastrukturalni uvjeti, odnosno, po svemu sudeći, pismene garancije grada Rijeke da će uređenje stadiona na Kantridi biti dovršeno u navedenim rokovima.