Dragan Stojković

Srpski izbornik i legendarni jugoslavenski nogometaš: “Prije četiri godine napravili ste čudo, no i dalje imate dobre igrače”

Svi izbornici nakon ždrijeba u Dohi/Foto REUTERS

Svi izbornici nakon ždrijeba u Dohi/Foto REUTERS

Igrate odličan nogomet i volim gledati Hrvatsku. Zaista. Ima takvih majstora u momčadi da ih je stvarno lijepo gledati - izjavio je Piksi



RIJEKA Dragan Piksi Stojković, jedan od najvećih nogometaša bivše države i aktualni srpski izbornik u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na šanse Hrvatske na idućem SP-u, ali i ono što su izabranici Zlatka Dalića napravili u Rusiji prije četiri godine.


– Hrvatska računa da će proći dalje i vjerujem da će tako biti. Da će u skupini F prva dva mjesta zauzeti Belgija i Hrvatska – započeo je Piksi za SN. –  Prije četiri godine napravili ste nogometno čudo s time što ste otišli u finale. To je zaista za sve u regiji i malo šire jako teško dostići, ali potpuno ste zasluženo to uradili. Imali ste generaciju igrača koja je sazrela, a i dalje imate ekipu koja posjeduje kvalitetu i timski duh. Zato ne treba nikoga iznenaditi zbog čega je Hrvatska napravila uspjeh te vrste. Eh, sad, što može na ovom Svjetskom prvenstvu poslije četiri godine to stvarno ne znam, niti se bavim s time, niti me zanima previše. No, da imate i dalje dobre igrače i da igrate dobar nogomet – da. Igrate odličan nogomet i volim gledati Hrvatsku. Zaista. Ima takvih majstora u momčadi da ih je stvarno lijepo gledati.


Foto REUTERS

Srbija će igrati u skupini G/Foto REUTERS