Plemenita akcija

Splitski sportski novinari uz pomoć klubova i sportaša prikupili 130 tisuća kuna za beskućnike

P. N.

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Ovo je lijep primjer i čestitam svim klubovima i pojedincima koji su se uključili, kao i organizatorima akcije - izjavio je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić



SPLIT Devetu godinu zaredom grupa splitskih sportskih novinara organizirala je i realizirala akciju pod nazivom “Tone hrane za splitske beskućnike”, te udruzi MoSt donirala 130 tisuća kuna u hrani i higijenskim potrepštinama.


– Iz godine u godinu iznosi donacija su se povećavali i s ponosom možemo kazati kako je i ovogodišnja donacija rekordna. Bilo nas je strah da će zbog pandemije korona virusa i zaustavljanja brojnih sportskih aktivnosti i donacije biti manje, no sportaši i sportski klubovi osjetili su da je puno više ljudi u potrebi, i opet su se nesebično odazvali – kazao je Tomislav Gabelić, koji s Blažom Duplančićem, Bernardom Jurišićem i Marinom Maljkovićem već devetu godinu za redom organizira slične humanitarne akcije, kojima se redovito odazivaju i splitski sportski klubovi i sportaši koji doniraju hranu i higijenske potrepštine.


Među klubovima koji su pomogli akciju je i Hajduk.




– Od prvoga dana akcije smo kao klub uključeni na način da dupliramo iznos koji igrači skupe, a drago mi je i da nakon odlaska u inozemstvo naši igrači nastavljaju podržavati akciju. Ovo je lijep primjer i čestitam svim klubovima i pojedincima koji su se uključili, kao i organizatorima akcije – izjavio je predsjednik Lukša Jakobušić.