PRVO ZIMSKO POJAČANJE

Splićanin Nino Galović potpisao jednoipolgodišnji ugovor s bijelima i ojačao poziciju stopera

Denis Frančišković

Foto HNS

Foto HNS

S Rijekom sam bio u intezivnim razgovorima 20-ak dana, međutim situacija s Japancima malo se odužila. Momčad poznajem jako dobro, mnogi moji prijatelji su prošli kroz klub, a tu je sada Franko Andrijašević kojeg znam dugi niz godina - kaže Galović



RIJEKA – Nino Galović, 27-godišnji Splićanin, novi je igrač Rijeke, prva zvučnija zimska prinova i najavljeno pojačanje “bijelih” na stoperskoj poziciji.


Galović je jučer uoči odlaska momčadi na pripreme u Umag obavio liječnički pregled i obavio ostatak formalnosti, potpisao ugovor na godinu i pol dana, uz mogućnost produženja na godinu dana te bi već danas trebao biti na raspolaganju treneru Simonu Rožmanu.


Riječ je o bivšem mladom reprezentativcu Hrvatske, nekadašnjem igraču Splita i Slaven Belupa koji je raskinuo ugovor s japanskim Sagan Tosuom i na Rujevicu dolazi kao slobodan igrač.




Radi se o iskusnim internacionalcu koji je igrao u izraelskom Ashdodu, Dinamo Minsku i naposlijetku u Japanu, a tržišna vrijednost mu se procijenjuje na 750 tisuća eura.


U Splitu je sakupio 108 nastupa uz dva pogotka, u Slaven Belupu odigrao 11 utakmica. Zanimljivo, u Japanu je bio suigrač i Fernanda Toressa, kapetana momčadi u J1 ligi čije je boje branio i Karlo Bručić, bivši igrač zagrebačke Lokomotive s kojim je igrao i u Izraelu.


Druga, ništa manje važna zanimljivost je da Galović u Dinamo Minsku nakon dvije sezone postao kapetan momčadi te se okušao u jakim utakmicama Europske lige. Ukratko, Galović je igrač koji bi trebao donijeti novu, kvalitetniju dimenziju riječkoj obrani.


– S Rijekom sam bio u intezivnim razgovorima dvadesetak dana, međutim situacija s Japancima malo se odužila. Presretan sam što sam potpisao za Rijeku, od danas sam najveći navijač Rijeke. Jako mi je drago što sam tu – ustvrdio je Galović nakon potpisa te dodao:


– Bilo bi nezahvalno da govorim o nekim očekivanjima ovako rano, ali hrvatski nogomet jako dobro poznajem iako nisam bio tu zadnje četiri godine.


Momčad poznajem jako dobro, mnogi moji prijatelji su prošli kroz klub, a tu je sada Franko Andrijašević kojeg znam dugi niz godina.


U principu jako dobro poznajem hrvatski nogomet, a Rijekinu ekipu, ajmo reći, polovično, kazao je Galović