Vlada dala zeleno svjetlo

Španjolsko nogometno prvenstvo moglo bi se nastaviti 11. lipnja i to seviljskim derbijem

Hina

Trening sa svim igračima, mislim da bi to moglo biti sljedeći ponedjeljak, 1. lipnja - izjavio je Javier Tebas, predsjednik La LigeMADRID  Španjolsko nogometno prvenstvo, čiji su nastavak u subotu odobrile vlasti, moglo bi krenuti u četvrtak, 11. lipnja seviljskim derbijem, izjavio je   predsjednik La Lige Javier Tebas.


U subotu je španjolska vlada dala zeleno svjetlo za nastavak prevenstva od 8. lipnja što “ostavlja mogućnost da bi se prva utakmica La Lige mogla igrati u četvrtak, 11. lipnja – izjavio je Tebas za Movistar Plus.


Španjolski su klubovi prošli ponedjeljak počeli trenirati u manjim skupinama po deset igrača
“Voljeli bismo da to bude seviljski derbi Betis – Sevilla u 22  sata – dodao je Tebas za kojeg bi ta utakmica predstavljala “odavanje počasti povratku La Lige i svemu što se dogodilo”.


Ali ako to ne bude moguće nastavak će se dogoditi “12., 13. ili čak 14. lipnja”, dodao je napominjući kako će službeni datum biti objavljen “početkom sljedećeg tjedna”, kao i program ostalih utakmica 11 kola koliko je ostalo do kraja prvenstva.


Španjolski su klubovi prošli ponedjeljak počeli trenirati u manjim skupinama po deset igrača i za tjedan dana, smatra Tebas, mogli bi se početi pripremati kolektivno.


“Trening sa svim igračima, mislim da bi to moglo biti sljedeći ponedjeljak, 1. lipnja”, kazao je pozivajući sve da i dalje budu “vrlo oprezni”.