Rijeka vs. Istra 1961

Španjolski stručnjak na klupi Istre 1961: “Prošli put smo pobijedili na Rujevici, a to je i sada moguće”

Portal Novi list

Gonzalo Garcia/Foto PIXSELL

Gonzalo Garcia/Foto PIXSELL

Moramo biti pametni i igrati svoju igru - tvrdi Garcia



RIJEKA Nogometaši Istre 1961 u posljednjem su kolu uvjerljivo pobijedili Šibenik (3:0), prije toga minimalno izgubili u Osijeku (0:1) nakon što su triput remizirali (Dinamo, Varaždin, Hajduk).


Utakmicu su iz pulskog tabora najavili trener Gonzalo Garcia i napadač Lovre Knežević.


– Pred nama je teška utakmica protiv vrlo dobroga protivnika. Očekuje nas sigurno zahtjevan derbi. Rijeka je promijenila trenera i dovela nekolicinu igrača te je vidljivo da im se promijenilo samopouzdanje koje dolazi s pobjedama – kaže trener Garcia.




Istra 1961 je u posljednjem ogledu na Rujevici slavila 1:0 golom Ercega.


– Prošli put smo pobijedili, a to je i sada moguće, iako su domaćini drukčija momčad, koja ima više samopouzdanja. Nogomet je mentalna igra te će za nas biti veliki plus ako svi budemo pozitivni. Riječani igraju agresivno, pokušavaju pritisnuti protivnika i imaju odlične pojedince. Moramo zato biti pametni i igrati svoju igru – tvrdi Garcia.


A da su derbiji uvijek posebni, potvrdio je i napadač Knežević.


– Ovo je jedna od ljepših utakmica. Mi smo tijekom ove sezone pokazali da možemo pobijediti bilo koju momčad, tako da i sada možemo napraviti dobar rezultat. Znamo gdje su Riječani jaki, a gdje su slabi, nemamo se čega bojati. Domaćini imaju odlične pojedince, ali imamo i mi, druga smo momčad s najmanje primljenih pogodaka. Očekujem da će nas doći podržati i naši navijači, tako da nemamo razloga ne odigrati dobru utakmicu – kaže Knežević.