Svebaskijski finale

Španjolski savez pomaknuo termin finala Kupa kako bi se moglo igrati pred gledateljima

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERSMADRID  Španjolski nogometni savez (RFEF) odobrio je Athleticu iz Bilbaoa i Real Sociedadu iz San Sebastiana pomicanje odigravanja finala Kupa na termin kada koronavirus više neće biti prijetnja te će navijači smjeti doći na stadion.


Athletic i Real Sociedad ove bi se sezone po prvi put trebali susresti u finalu Kupa te bi to trebao biti prvi svebaskijski finale u povijesti ovoga natjecanja.


Prema originalnom rasporedu finalni dvoboj Kupa trebao se igrati 18. travnja u Sevilli, no pandemija koronavirusa, koja je osobito snažno pogodila Španjolsku, prislila je RFEF na prekid svih natjecanja još u prvoj polovici ožujka.
Očekuje se kako bi se nogometna sezona u Španjolskoj mogla nastaviti u lipnju, ali utakmicama bez gledatelja na tribinama, no oba finalista Kupa složna su kako ne žele igrati tako važan susret na praznom stadionu. No, prema mišljenju epidemiologa, gledatelji će se na stadione u Španjolskoj smjeti vratiti tek sljedeće godine.


“Radi se o najprestižnijem trofeju u španjolskom nogometu, natjecanju s najvećom tradicijom i stoga zaslužuje finale s gledateljima. Stoga ćemo poduzeti sve potrebne korake kako bismo osigurali da se finale igra u najboljem trenutku, bilo to 2020. ili 2021. godine, ali svakako prije finala sljedećeg Kupa”, objavio RFEF.