Konačno

Španjolski premijer dao “zeleno svjetlo” za nastavak nogometnog prvenstva, zna se i datum početka

Hina

Španjolska je učinila što mora, tako da se pred nama otvaraju novi horizonti. Došlo je vrijeme kada ćemo se moći vratiti svakodnevnim zadaćama. Od 8. lipnja vratit će se i nogometna liga - rekao je Pedro Sanchez



MADRID  Španjolski premijer Pedro Sanchez dao je ‘zeleno svjetlo’ za nastavak španjolskog nogometnog prvenstva koje bi moglo krenuti od 8. lipnja.


Španjolski premijer je u subotnjem javnom govoru istaknuo kako se Španjolska polako vraća u normalan život nakon više od dva mjeseca potpune izolacije zbog pandemije koronavirusa. Između ostalog, najavio je i datum nastavka španjolskog nogometnog prvenstva – u tjednu oko 8. lipnja.


“Španjolska je učinila što mora, tako da se pred nama otvaraju novi horizonti. Došlo je vrijeme kada ćemo se moći vratiti svakodnevnim zadaćama. Od 8. lipnja vratit će se i nogometna liga”, rekao je u televizijskom nastupu iz vladine palače.




“Španjolski nogomet ima masovnu podršku, ali to nije jedina aktivnost koja može nastaviti planirani put. Također, muzeji, kazališta, … Moramo pokrenuti sve gospodarske aktivnosti, uključujući ugostiteljstvo i turizam, koji predstavljaju ogroman udio u zapošljavanju”, naglasio je Sanchez.


Premijer je najavio da će turisti moći u srpnju bez ograničenja doći u Španjolsku.


“Osigurat ćemo da turisti budu sigurni u našoj zemlji. Morat će se poštivati ​​opće higijenske upute, jer će turizam i dalje biti pod posebnom pažnjom.”


Jedanaest kola prije kraja prvenstva na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, dok je Real Madrid na drugom mjestu s dva boda manje


“Najteža bitka je iza nas. Vidimo svjetlo na kraju tunela, ali moramo biti svjesni da je virus još uvijek među nama i da ga nismo u potpunosti iskorijenili. Odgovor španjolskog naroda bio je neodoljiv,” nastavio Pedro Sanchez.


“Od ponedjeljka nadalje ponovo ćemo moći posjetiti prijatelje i rodbinu, trgovine će se otvoriti i ulice će zaživjeti. Mi smo korak prema pobjedi, stoga moramo i dalje slijediti upute i ponašati se odgovorno”, dodao je španjolski premijer.


Nakon što je španjolsko prvenstvo prekinuto 12. ožujka, klubovi su počeli s individualnim treninzima 8. svibnja s najviše šest igrača na terenu u isto vrijeme uz poštivanje fizičkog distanciranje i ostalih zdravstvenih mjera.


Jedanaest kola prije kraja prvenstva na ljestvici vodi Barcelona sa 58 bodova, dok je Real Madrid na drugom mjestu s dva boda manje.


Sa više od 24.000 potvrđenih slučajeva zaraze i oko 27.600 preminulih, Španjolska je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa.