Popuštanje mjera

Španjolski nogometni klubovi od ponedjeljka mogu krenuti s grupnim treninzima

Hina

Španjolski sporaši polako ulaze u fazu normalizacije treninga/Foto REUTERS

Španjolski sporaši polako ulaze u fazu normalizacije treninga/Foto REUTERS

La Liga je navodno obavijestila klubove da mogu početi treninge u grupama s po deset igrača od 18. svibnja slijedeći upute vlade objavljene u subotu s promjenama namijenjenima za elitne sportašeBARCELONA Klubovi prve dvije španjolske lige mogu početi s grupnim treninzima u ponedjeljak što je treći stupanj popuštanja mjera u Španjolskoj.


La Liga je navodno obavijestila klubove da mogu početi treninge u grupama s po deset igrača od 18. svibnja slijedeći upute vlade objavljene u subotu s promjenama namijenjenima za elitne sportaše.


Nogometaši klubova iz prve dvije lige vratili su se treninzima početkom mjeseca, prvi put nakon što je sredinom ožujka prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa, ali su mogli trenirati samo individualno.
Sada će ući u predzadnju fazu povratka aktivnosti u ponedjeljak, dok će zadnji stupanj – trening cijele momčadi -biti dopušten jednom kada regije uđu u drugu fazu izvanrednih mjera.


Predsjednik La Lige Javier Tebas je prošli tjedan izjavio da se nada da će se sezona nastaviti od 12. lipnja, ali da bi se to dogodilo, sve regije u kojima se igraju utamice moraju ući u drugu fazu izvanrednog stanja.


Regije u kojima su Madrid i Barcelona trenutačno su u fazi nula izvanrednog stanja, što znači da vodeći klub La Lige Barcelona i drugoplasirani Real Madrid ne mogu nastaviti prvenstvo dok se mjere ne ublaže.