Konferencijska liga

Španjolski mediji su već otpisali Hajduk: “Neprijateljska atmosfera na Poljudu ne bi trebala brinuti Emeryijeve igrače”

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

"Villarreal nogom i pol zakoračio u Konferencijsku ligu", ističe ugledna Marca



MADRID Španjolski mediji uvjereni su da je Villarreal već osigurao prolazak u skupinu Konferencijske lige nakon što je u četvrtak navečer u prvoj utakmici pobijedio Hajduk s 4-2.


Villarreal nogom i pol zakoračio u Konferencijsku ligu”, ističu sportske novine Marca


“Igrači Unaia Emerija, stručnjaka za oglede na ispadanje, nadigrali su Hajduk u prvom poluvremenu, no opustili su se u drugom pa će otputovati u Hrvatsku s relativnim rizikom”, dodaju.




Villarreal je već na poluvremenu vodio s 4-1, no Hajduk je pet minuta prije kraja utakmice zabio iz jedanaesterca gol za 4-2.


“Taj gol daje nadu hrvatskoj ekipi koja će pripremiti neprijateljsko ozračje u uzvratu. No s obzirom na viđeno na terenu, to ne bi trebalo brinuti Emerijeve igrače”, navodi Marca.


Uzvrat je za tjedan dana u Splitu, a pobjednik ovog dvomeča izborit će nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige.


Lokalne novine El Periodico de Mediterraneo ističu: “Villarreal ostvario značajnu prednost no ostavio Hajduk na životu”.


“Villarreal je ostvario sjajan rezultat nad protivnikom kojeg je mogao ‘nakantati’, ali kojem je ostavio tračak nade”, dodale su novine o utakmici odigranoj u Valenciji pred oko 11.000 gledatelja.


Sportske novine Superdeporte, sa sjedištem u Valenciji, istaknule su kako je “Villarreal utro put prolasku” u Konferencijsku ligu.


Villarreal je prvi klub iz Španjolske koji nastupa u ovom europskom natjecanju, pokrenutom prošle sezone, a trećem po važnosti.


Lani niti jedan španjolski klub nije mogao igrati u njemu jer je čak pet španjolskih klubova nastupalo u prestižnoj Ligi prvaka, među kojima i Villarreal koji je ondje bio zbog prethodnog osvajanja Europske lige, a još dva su se natjecala u Europskoj ligi.


“Španjolski nogomet sinoć je debitirao u Konferencijskoj ligi. Hajduk, čije ime nas starije novinare podsjeća na Šurjaka, nije olakšao stvari. Poveo je, pa primio četiri gola, a onda smanjio iz penala koji je na apsurdan način skrivio igrač Villarreala”, komentar je novina AS.


Taj dnevnik navodi kako Hajduku gol iz jedanaesterca daje nadu u uzvratu, ali da Villarreal zaslužuje igrati u Konferencijskoj ligi jer je to “klub europskog ranga”.