Debakl protiv Bayerna

Španjolski mediji: Setien je već bivši, klupu Barcelone preuzima Pochettino, a najavljuju se i izbori za novoga predsjednika kluba

Portal Novilist.hr

Trener Barcelone Quique Setien/Foto REUTERS

Trener Barcelone Quique Setien/Foto REUTERS

Argentinac je bez trenerskog angažmana od studenoga prošle godine kada je dobio otkaz u Tottenhamu, a od tada ga se povezivalo s mnogobrojnim klubovima, pa čak nedavno i Juventusom čiju je klupu ipak preuzeo Andrea Pirlo



LISABON Nakon katastrofalnog poraza Barcelone protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka, španjolski mediji objavili su već najizglednijeg kandidata za klupu Katalonaca. Setien je sigurno postao bivši, iako klub to još nije objavio, a navodno je predsjednik Barcelone Bartomeu već prije nekoliko dana obavio razgovore s novim trenerom.


Mauricio Pochettino bio je na večeri s predsjednikom kluba, a Argentinac je bez trenerskog angažmana još od studenoga prošle godine kada je dobio otkaz u Tottenhamu. Od tada ga se povezivalo s mnogim klubovima, pa čak i nedavno s Juventusom, ali je Pochettino odlučio kako će dobro razmisliti prije nego što krene u novu trenersku avanturu.


Argentinac je u dobrim odnosima s Bartomeuom, zbog čega bi mogao pristati na ovu ponudu, iako je godinama prije govorio kako nikada ne bi preuzeo ovaj katalonski klub zbog njihovih rivala – Espanyola, koje je Pochettino trenirao, ali i svojevremeno igrao za njih.




S druge strane, predsjednik Bartomeu također bi trebao uskoro postati bivši. Navijači Barcelone već duže vrijeme zagovaraju njegov odlazak te ga smatraju najvećim krivcem loših rezultata kluba zbog određenih odluka, a Mundo Deportivo danas piše kako će on uskoro objaviti datum predsjedničkih izbora.


Izbori bi se trebali održati u ožujku ili travnju iduće godine, ali uprava ozbiljno razmišlja i o ranijem datumu nakon sramote u Lisabonu. Španjolski medij također dodaje kako se izbori mogu održati prije ožujka 2021. godine jedino ako Bartomeu podnese ostavku ili ako odstupi 75 posto trenutno aktivnih direktora u klubu.