Previranja u Madridu

Španjolski mediji preispituju Zidaneovu budućnost na klupi Reala: “Dvoji oko ostanka…”

Portal Novi list

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Novinari bliski Realu i Zidaneu pitaju se imali Zidane snage nastaviti svoju misiju na klupi Madrižana nakon ovako turbulentne sezoneMADRID Zinedine Zidane prema očekivanjima našao se na meti kritika nakon eliminacije Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. Po tko zna koji put ove sezone Francuz se morao suočiti s pitanjem koje sugerira njegov odlazak.


– Da li ću ja iduće sezone voditi Real u Ligi prvaka? Razmišljam o ligi, utrci za naslov prvaka i tome kako privesti prvenstvo kraju, sve ostalo će se vidjeti kasnije… – rekao je između ostaloga Zizu kojega je, tvrde španjolski novinari, strahovito pogodio posrtaj u Londonu.


Real se osjećao potpuno inferiorno i nemoćno i to je ono što je u madridskim redovima probudilo silne negativne emocije.
– Naravno da nismo sretni nakon poraza u polufinalu. Teško je to prihvatiti, ali moram priznati kako je Chelsea zasluženo pobijedio. Odigrali su odličnu utakmicu, a nama preostaje fokusirati se na domaće prvenstvo – nastavio je Zidane.


Zidane ima ugovor, klupsku podršku, međutim njegov ostanak na klupi i iduće sezone nakon ovog poraza nije tako siguran. Uostalom, sasvim sigurno će puno toga ovisiti i o ishodu utrke za naslov prvaka. Španjolske kolege bliske Zidaneu i Realu uvjerene su da francuski stručnjak duboko u sebi dvoji oko daljnjeg ostanka. Tvrde da je riječ o osebujnom karakteru, osobnosti koja ga spriječava da dalje vodi projekt za kojega više nema snage… Osim toga iza njega je vrlo turbulenta, iscrpljujuća sezona prožeta  ne baš sjajnim rezultatima i igrama, koronom…