Reakcije

Španjolski mediji i suigrači su oduševljeni Modrićevom majstorijom protiv Seville: “Tko zna, zna!”

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Katalonski Mundo Deportivo piše da je Modrić spasio situaciju u teškoj utakmici za Real Madrid



MADRID  Suigrači Luke Modrića oduševljeno su komentirali pogodak 38-godišnjeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, kojim je Real Madridu u nedjelju donio pobjedu nad Sevillom i važna tri boda u utrci za naslov prvaka Španjolske.


“Često zabija takve golove (na treninzima), a ja sam sretan što je zabio i sada na utakmici”, izjavio je 34-godišnji kapetan Nacho Fernandez za televiziju Real Madrid TV.


“Ključno je da su svi igrači fokusirani i da doprinose kada uđu u igru”, dodao je.




Modrić je ušao u igru u 75. minuti, a šest minuta poslije uputio je precizan i snažan udarac s 20-ak metara te pogodio za pobjedu od 1-0.


“Bilo je teško naći prostora, a Luka nam je tom golčinom donio tri važna boda za osvajanje prvenstva”, rekao je branič Nacho.


Krilni igrač Lucas Vazquez također je rekao da ga drugi ovosezonski pogodak Modrića nije iznenadio.


“Više puta smo ga vidjeli da tako zabija golove. On je fantastičan, nevjerojatan igrač. Ponestaje riječi kojima bi ga se opisalo”, rekao je 32-godišnji Vazquez u obraćanju medijima podno stadiona Santiago Bernabeu.


Modrić, dokapetan momčadi, ove sezone je nastupio u 29 utakmica za Real Madrid, a nalazi se u skupini igrača s Vazquezom, Nachom i Tonijem Kroosom, kojima ugovori istječu za četiri mjeseca. Zasad je nepoznato hoće li ijedan od njih ostati u klubu nakon 30. lipnja.


“Ja sada ne razmišljam puno o tome nego uživam u trenutku”, izjavio je Vazquez.


“Pomažem momčadi i jedino mi je to u glavi”, dodao je.


Upitan hoće li Kroos, koji se vraća u reprezentaciju Njemačke, produžiti ugovor, odgovorio je da je “Toni nepredvidljiv”.


“No, igra sjajno ove sezone pa ne bih razumio odluku da ne nastavi igrati ovdje”, rekao je Vazquez.


Iz Real Madrida su poručili  da će na kraju sezone donijeti odluku oko sve četvorice igrača, u trenutku dok klub pomlađuje momčad.


Real Madrid je dvanaest utakmica prije kraja prvenstva vodeći na ljestvici. Ima 65 bodova, osam više od drugoplasirane Barcelone i devet više od Girone koja u ponedjeljak igra zaostalu utakmicu s Rayo Vallecanom.


Španjolski mediji, koji danima nagađaju hoće li Modrić ostati iduće sezone u Real Madridu, pohvalili su njegov nastup protiv Seville.


“Tko zna, zna”, piše na naslovnici novina Marca, gdje je prikazan Modrić kako izvodi udarac. “Vječan”, naslov je AS-a, drugog dnevnika sa sjedištem u Madridu. Katalonski Mundo Deportivo piše da je Modrić spasio situaciju u teškoj utakmici za Real Madrid. “Teško izborena pobjeda golom Modrića”, navodi list Sport sa sjedištem u Barceloni.


Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012. te je s njim osvojio 24 trofeja.