Liga nacija

Španjolska uvjerljiva protiv Ukrajine, Ansu Fati postao najmlađi strijelac u povijesti Furije

Hina

Ansu Fati/Foto REUTERS

Ansu Fati/Foto REUTERS

Nijemci još nemaju pobjedu u Ligi nacija - prošle godine nisu trijumfirali u sve četiri odigrane utakmice, a i ove sezone su na dva remija



ZAGREB Španjolski nogometaši pobijedili su u 2. kolu Lige nacija u Madridu Ukrajinu s 4-0, dok su u Baselu Švicarska i Njemačka odigrali 1-1.


Španjolci su se lakše od očekivanoga obračunali s Ukrajincima, dva gola je zabio Sergio Ramos, dok je treći gol postigao 17- godišnji Ansu Fati, postavši tako najmlađi strijelac u povijesti Furije.


Nijemci su u prvoj utakmici u sudačkoj nadoknadi primili gol i propustili pobijediti Španjolce, a i u Baselu su propustili Švicarce. Gundogan je u 14. minuti doveo Nijemce u vodstvo,a Widmer je izjednačio u 58. minuti, da bi dokraja Švicarci imali i bolje šanse za pobjedu. Nijemci još nemaju pobjedu u Ligi nacija – prošle godine nisu trijumfirali u sve četiri odigrane utakmice, a i ove sezone su na dva remija.




U utakmicama 2. kola B lige Lige nacija Rusija je slavila kod Mađarske s 3-2, dok su nogometaši Finske s 1-0 iznenadili Irsku u Dublinu.  Rusi su nakon domaće pobjede nad Srbijom došli do trijumfa i na Puškaš Areni u Budimpešti. Rusija je već do 46. minute vodila s 3-0, a pokušaj povratka Mađara zaustavio se na dva postignuta gola. U ovoj skupini Srbija i Turska su u Beogradu odigrali 0-0. Srbi su od 48. minute igrali bez isključenoga Kolarova, no Turci to nisu iskoristili.


Wales je u Cardiffu svladao Bugarsku s 1-0 pogotkom Nice Williamsa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Do trijumfa su došli i Finci, koji su golom Jensena porazili Irsku.


U Ligi C do prvog trijumfa je došla Slovenija Matjaža Keka, koja je u Ljubljani s 1-0 porazila Moldaviju, a Kosovo je kao domaćin izgubilo od Grćke s 1-2.


LIGA A


ŠPANJOLSKA – UKRAJINA 4-0 (Ramos 3pen, 29, Fati 32, Torres 84)


ŠVICARSKA – NJEMAČKA 1-1 (Widmar 58//Gundogan 14)


Vodi Španjolska s 4 boda, Ukrajina ima 3, Njemačka 2, Švicarska 1 bod.


LIGA B


WALES – BUGARSKA 1-0 (N.Williams 90+4)


IRSKA – FINSKA 0-1 (Jensen 64)


Vodi Wales s 6 bodova, Finska ima 3, a Irska i Bugarska po 1.


MAĐARSKA – RUSIJA 2-3 (Szalai 62, Nikolics 70//Mirančuk 15, Ozdoev 32, Fernandes 46)


SRBIJA – TURSKA 0-0


Vodi Rusija sa 6 bodova, Mađarska ima 3, a Srbija i Turska po 1 bod.


LIGA C


SLOVENIJA – MOLDAVIJA 1-0 (Bohar 28)


KOSOVO – GRČKA 1-2 (Berisha 82//Limnios 3, Siovas 52)


Grčka i Slovenija imaju po 4 boda, Kosovo i Moldavija po 1.


LIGA D


ANDORA – FARSKI OTOCI 0-1 (Olsen 31)


MALTA – LATVIJA 1-1 (Nwoko 15//Guilammer 25ag)


Farski otoci 6, Latvija 2, Malta i Andora po 1.