Zaboravni Carlo

Španjolci optužili Carla Ancelottija za utaju poreza, nije prijavio prihode od prodaja prava na fotografije

Hina

Carlo Ancelotti/Foto REUTERS

Carlo Ancelotti/Foto REUTERS

Za vrijeme boravka u Madridu potpisao je dva ugovor s klubom, prvi o radu, a drugi za prijenos prava na njegove fotografijeMADRID Španjolsko tužiteljstvo optužilo je talijanskog nogometnog stručnjaka Carla Ancelottija (61) za utaju oko milijun eura poreza dok je bio trener Real Madrida.


Kako prenose španjolski mediji, Ancelotti nije prijavio prihod od prodaje prava na svoje fotografije. Naime, za vrijeme boravka u Madridu potpisao je dva ugovor s klubom, prvi o radu, a drugi za prijenos prava na njegove fotografije.


Španjolsko tužiteljstvo tvrdi kako je 61-godišnji Ancelotti skrivao prihode “namjeravajući bez opravdanja izbjeći svoje porezne obveze prema javnoj blagajni”.
Talijanski stručnjak je vodio Real Madrid od 2013. do 2015. godine osvojivši Ligu prvaka, španjolski Kup, europski Superkup, te klupsko svjetsko prvenstvo. “Kraljevski klub” je napustio na koncu sezone 2014/15. u kojoj nije osvojio niti jedan trofej.


Nakon odlaska iz Reala, vodio je Bayern i Napoli, a od prosinca 2019. sjedi na klupi Evertona. Prije toga trenirao je Parmu, Juventus, Milan, Chelsea i PSG.