Šibenik vs. Rijeka

Španjolac na kormilu Šibenika protiv Rijeke sprema reprizu Dinama: “Tražit ću od igrača isti ratnički pristup”

Portal Novi list

Sergi Escobar/Foto PIXSELL

Sergi Escobar/Foto PIXSELL

Mislim da će nam čak biti i teže nego s Dinamom - tvrdi Escobar



ŠIBENIK Sergi Escobar bodom protiv Dinama debitirao je na klupi Šibenika. Španjolca za kormilom momčadi sa Šubićevca večeras čeka novi izazov i gostovanje Rijeke.


– Jako sam zadovoljan svime što se dogodilo na utakmici s Dinamom, ali to je povijest. Ne treba se više na to osvrtati, treba biti maksimalno fokusiran na novu utakmicu s Rijekom. Cilj nam je da i protiv Rijeke nastavimo s našom filozofijom igre. Želimo igrati agresivno, s puno ritma… Tražit ću od igrača isti ratnički pristup kakav smo pokazali protiv Dinama. Ako ne budemo na istom nivou, teško ćemo išta postići kontra Rijeke – rekao je trener Šibenika i pokazao da je dobro upoznao današnjeg suparnika.


– Rijeka spada u sam vrh hrvatskog nogometa, odmah uz bok Dinamu, Hajduku i Osijeku. Imaju niz jako kvalitetnih igrača. U vrhu napada Drmića, na krilima Murića i Menala, bočne Tomečaka i Štefulja koji se često dižu visoko… Na Šubićevcu će igrati bez važnih karika Andrijaševića i Lončara, ali kvalitete im ne nedostaje. Mislim da će nam čak biti i teže nego s Dinamom, jer Modri su mislili i na Villareal, dok Rijeka razmišlja samo o borbi za Europu – smatra Escobar.




Osim kartoniranog desnog braniča Pajića, Escobar na raspolaganju ima sve igrače.



Standings provided by SofaScore LiveScore