Rasplet u skupinama

SP nogometašica: Prošle Švicarke i Norvežanke, ispale Novozelanđanke

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Švicarkinje su u Dunedinu remizirale protiv Novozelanđanki 0-0,te završile na prvom mjestu skupine A ispred Norvežanki



Švicarska i Norveška prošle su u nedjelju iz skupine A u osminu finala Svjetskog prvenstva nogometašica, dok su domaćin Novi Zeland i Filipini ispali.


Švicarkinje su u Dunedinu remizirale protiv Novozelanđanki 0-0,te završile na prvom mjestu skupine A ispred Norvežanki, koje su u Aucklandu razbili Filipinke s 6-0.


Novi Zeland i Švicarska odigrale su bez golova, a taj ishod je značio da Novi Zeland, koji je iznenadio Norvešku u prvom kolu, ali potom senzacionalno izgubio od Filipina, postao prvi domaćin Svjetskog prvenstva koji je ispao u grupnoj fazi.




Pred 25.947 gledatelja na stadionu Dunedin, Novozelanđanke su dvaput pogađale vratnicu, ali nisu uspjele postići željeni pogodak.


Norveška se pobjedom od 6-0 nad Filipinima u drugoj utakmici skupine u Aucklandu izjednačila s četiri boda s Novim Zelandom, ali je bila druga po gol-razlici.


Za Norvešku su pogađale Sophie Roman Haug (6, 17, 90+5),Caroline Graham Hansen (31), Alicia Barker (48-autogol) i Guro Reiten (53pen).


Švicarska i Norveška će se za mjesto u četvrtfinalu sučeliti sa Španjolskom ili Japanom, koji u ponedjeljak igraju svoju odlučujuću utakmicu u skupini C.


Južna Koreja iznenađujuće je poražena od Maroka (0-1) u drugom kolu skupine H u Adelaideu pred samo 13.000 gledatelja.


U šestoj minuti prvog poluvremena Ibtisam Jraidi je zabila za prvu pobjedu, a bio je to i prvi pogodak ove afričke reprezentacije na SP-u. Marokanka Nouhaila Benzina postala je prva igračica u povijesti Svjetskog prvenstva koja je nosila maramu s hidžabom.


U drugom susretu ove skupine od 11.30 sati snage će odmjeriti Njemačka, koja je u prvom susretu pobijedila Maroko sa 6-0, i Kolumbija.