Liga prvaka

ŠOK U PARIZU Četvrti sudac rasistički vrijeđao pomoćnog trenera Bašakšehira, utakmica prekinuta!

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kaos se počeo događati u 13. minuti kada je pomoćni trener Bašakšehira Pierre Webo opomenut zbog prigovora s klupe, a četvrti ga je sudac, Rumunj Sebastian Coltescu, pri tome glavnome sucu opisao kao "negru" (na rumunjskome "crn")



PARIZ Nogometaši PSG-a i Bašakšehira odlučili su napustiti teren tijekom utakmice šestog kola Lige prvaka zbog rasističkog vrijeđanja, i to četvrtog suca prema pomoćnom treneru gostujuće momčadi.


Kaos se počeo događati u 13. minuti kada je pomoćni trener Bašakšehira Pierre Webo opomenut zbog prigovora s klupe, a četvrti ga je sudac, Rumunj Sebastian Coltescu, pri tome glavnome sucu opisao kao “negru” (na rumunjskome “crn”). Suci su navodno rekli kako se radi o nesporazumu jer na rumunjskome jeziku ta riječ označava crnu boju, ali Demba Ba nije bio zadovoljan tim objašnjenjem.


– Ako nikad ne kažete “bijelac”, zašto onda govorite “crnac” – ljutit je bio nogometaš.




I ostali su igrači brzo saznali za incident, Demba Ba je s klupe gostiju bio najžešći zagovornik prekida utakmice, a ubrzo se to i dogodilo. Utakmica se ipak nije nastavila, iako se nagađalo kako će četvrtog suca zamijeniti VAR sudac. Navodno nekoliko nogometaša Bašakšehira nije bilo spremno za nastavak te bi se utakmica trebala odigrati u srijedu.