Liga prvaka

ŠOK U LIVERPOOLU Atletico Madrid nakon produžetaka izbacio aktualnog europskog prvaka!

Hina

Navijači Atletico Madrida imali su razloga za slavlje na legendarnom Anfield Roadu/Foto REUTERS

Navijači Atletico Madrida imali su razloga za slavlje na legendarnom Anfield Roadu/Foto REUTERS



PARIZ Madridski Atletico je izbacio branitelja naslova Liverpool u osmini finala Lige prvaka slavljem 3-2 (0-1, 0-1) u produžetku uzvrata na Anfieldu, dok je PSG do četvrtfinala stigao pobijedivši Borussiju Dortmund sa 2-0 (2-0) na praznom Parku prinčeva. 


Na Anfieldu je Liverpool poveo u 43. minuti, kad je mrežu madridskog Atletica zatresao Nizozemac Georginio Wijnaldum. Do kraja osnovnog dijela utakmice nije bilo promjene rezultata pa je igran produžetak.


Roberto Firmino je u 94. minuti svladao Jana Oblaka i donio Liverpoolu prednost koja ga je vodila u četvrtfinale.




No, samo tri minute poslije Marcos Llorente je svladao domaćeg vratara Adriana i gurnuo Atletico prema četvrtfinalu. Isti je igrač u prvoj minuti sučevog dodatka prvog dijela produžetka još jednom pogodio donji lijevi kut Liverpoolovih vrata za 2-2. Konačnih 3-2 za potvrdu plasmana Atletica u četvrtfinale postavio je Alvaro Morata u prvoj minuti sučevog dodatka u drugom dijelu produžetka.


Šime Vrsaljko je zaigrao za Atletico u produžetku, kad je zamijenio Kierana Trippiera, dok Dejan Lovren nije bio ni među pričuvnim igračima Liverpoola.



Pred praznim tribinama pariškog Parka Prinčeva PSG je pobijedio Borussiju Dortmund sa 2-0 (2-0) i tako nadoknadio prednost gostiju iz prve utakmice (2-1). Vodeći pogodak za Parižane postigao je Neymar (28), a konačnih 2-0 pstavio je Bernat (45+1).


Gosti su završnicu dvoboja odigrali s igračem manje, nakon što je u 89. minuti isključen Emre Can zbog naguravanja s Neymarom.


PSG i Atletico Madrid pridružili su se talijanskoj Atalanti i njemačkom RB Leipzigu koji su plasman u četvrtfinale izborili u utorak.



Sljedećeg tjedna trebale bi biti odigrane preostale uzvratne utakmice osmine finala.


U utorak, 17. ožujka, Manchester City će pred svojim navijačima braniti prednost 2-1 iz prvog dvoboja s Real Madridom, dok bi Juventus trebao anulirati minimalan poraz iz Lyona (1-0).


U srijedu, 18. ožujka, Bayern će u Muenchenu braniti prednost 3-0 iz prvog dvoboja protiv Chelseaja, Barcelona će ugostiti Napoli na praznom Nou Campu. Dvoboj u Napulju završio je 1-1.