Novi angažman

Slavonska veza odvela nekadašnjeg vratara Rijeke i hrvatske reprezentacije u redove ambicioznog krčkog četvrtoligaša

Ivan Volarić

Ivan Vargić/Foto Arhiva NL

Ivan Vargić/Foto Arhiva NL

Ivan Vargić nakon više od godinu dana pauze pronašao klub



RIJEKA   Ivan Vargić (35) je nakon nešto više od godinu dana pauze pronašao novi angažman. Bivši vratar Rijeke, Lazija, Osijeka i povremeni hrvatski reprezentativac odlučio je prihvatiti ponudu Igora Tkalčevića, trenera čevrtoligaša Krka. Presudila je, po svemu sudeći, slavonska veza. Vargić je iz Đakova, a Tkalčević iz Baranje. Obojica su se igrački afirmirala u dresu Rijeke, a osim toga i privatno su ostali živjeti u ovome kraju. Treća spona je ambiciozni predsjednik kluba Denis Šikljan s jakim poslovnim vezama u Osijeku i osječkom nogometnom prvoligašu.


– Sve smo se brzo dogovorili. Sada ćemo vidjeti da li ćemo nas dva Slavonca uspjeti otočni nogomet podignuti u viši rang – konstatirao je Vargić i dometnuo da je vrlo važnu ulogu u pregovorima odigrao čelni klupski čovjek.


– Vjerujem da smo u Vargiću dobili, ne samo igračko pojačanje, već i jedan kvalitetan karakter i osobnost koja bi nam trebala pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Kostur ekipe ostao je od prošle sezone, a nastojat ćemo ga nadograditi s nekoliko pojačanja. Naš novi trener Igor Tkalčević je u razgovorima s nekoliko igrača, ne samo iz regije, već i ostatka Hrvatske. Ne smijemo i nećemo pritom zaboraviti na naše domaće igrače, primarno nam je afirmirati igrače iz naše škole koji su već pokazali određeni potencijal – rekao je Šikljan, koji je tijekom svoje predsjedničke inauguracije naglasio da mu je jedan od glavnih ciljeva urediti stadion Josip Pepi Uravić.




Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave uskoro će početi višemilijunski radovi na rušenju centralnog dijela tribine i izgradnja modernog zdanja koje bi trebalo odgovarati drugoligaškim uvjetima. Dobit će nove prostorije, svlačionice, ambulantu, ugostiteljski objekt na katu… Postavit će se nove stolice na bočnim tribinama, odnosno napravit će se sve ono što je neophodno da bi se na Krku možda jednoga dana mogao igrati i drugoligaški nogomet.