Premiership

Slavlje Aston Ville, vratar Arsenala u svojem prvom nastupu primio pogodak nakon 74 sekunde igre

Hina

Ezri Konsa i Matty Cash (Aston Villa) nakon utakmice/Foto REUTERS

Ezri Konsa i Matty Cash (Aston Villa) nakon utakmice/Foto REUTERS

Ryan je u svojem prvom premerligaškom nastupu na vratima Arsenala primio pogodak nakon svega 74 sekunde igre, postavši tek četvrti vratar u povijesti lige koji je u prvom nastupu primio gol u prve dvije minute.LONDON U prvom susretu 23. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa je pobijedila Arsenal sa 1-0, a pitanje pobjednika razriješio je pogodak postignut u 74. sekundi utakmice.


Pogodak odluke zabio je Ollie Watkins nakon što su domaćini iskoristili pogrešku suparnika. Bertrand Traore je “ukrao” loptu i poslao ju u sredinu do Watkinsa koji je pucao po golu, lopta je promijenila smjer i Mathew Ryan je bio nemoćan.


Zanimljivo, Ryan je u svojem prvom premerligaškom nastupu na vratima Arsenala primio pogodak nakon svega 74  sekunde igre, postavši tek četvrti vratar u povijesti lige koji je u prvom nastupu primio gol u prve dvije minute.
Ostala trojica “sretnika” su Gavin Ward koji je na vratima Boltona u sezoni 1995/96. primio gol u drugoj minuti, Ian Bennett (Sheff Utd) koji je u sezoni 2006/07. primio pogodak u debiju nakon samo jedne minute, te Daniele Padelli na vratima Liverpoola koji je također, u sezoni 2006/07. primio gol u drugoj minuti.


U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova.


Villa je ovom pobjedom napredovala na osmo mjesto sa 35 bodova, dok je Arsenal ostao na 10. mjestu sa 31 bodom.


U vodstvu su Manchester City sa 47 i Manchester United sa 44 boda.