Pogled bivšeg izbornika

Slaven Bilić prokomentirao je pogodak kojega je primio Livaković, ali ulogu Petkovića u reprezentaciji

Portal Novi list

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Livaković nije kriv za pogodak, ali vratar ponekad treba obraniti i nemoguće... - tvrdi Slaven



RIJEKA Slaven Bilić i Robert Jarni bili su stručni komentatori u studio Nove TV tijekom susreta Hrvatske i Danske. Bivši izbornik bio je pun hvale za izdanje momčadi izbornika Zlatka Dalića.


– Apsolutno zaslužena pobjeda Hrvatske u važnoj utakmici. Bilo bi nam drago otići na Final Four, zadovoljan sam. Rekao bih čak da je bilo odlično. Mogu samo čestitati dečkima i izborniku. Velika pobjeda Hrvatske, velika! Danska nije atraktivna, ali je jako dobra i stabilna reprezentacije. Od onog što se dogodilo s Eriksenom na EURO-u, dobili su i atmosferu u momčadi. Ne gube često. Dakle, ovo je ogromna pobjeda – rekao je Bilić pohvalio strijelce Sosu i Majera, te zatražio da pogleda pogodak kojega je primio Livaković iz nekoliko kuteva…


– Livaković nije kriv za pogodak, ali vratar ponekad treba obraniti i nemoguće… Treba i penal obraniti kada je to potrebno na nekom velikom natjecanju – ustvrdio je Slaven i preispitao ulogu, odnosno način igre Brune Petkovića koji je ušao u nastavku.




– Ne treba voditi igru gore, u smislu vezne linije, ona to može sama. No, kad su igrači u vezi malo povučeni, on je tu upotrebljiv. Mora u reprezentaciji, pa i u Dinamu, igrati kao centarfor, a ne kao desetka. A da bi bio centarfor, moraš biti više u šesnaestercu i više gladan gola. No, imamo i Budimira i Kramarića. Ne možemo reći da ovo nije funkcioniralo – rekao je Bilić.