Strana prvenstva

Slaven Bilić i Niko Kovač doživjeli gostujuće poraze, WBA primio gol u 20. sekundi utakmice

Hina

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

Duje Ćaleta-Car odigrao je čitav susret za Marseiile u pobjedi nad Monacom



MARSEILLE Hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je čitav susret za Marseiile koji je u susretu 14. kola francuskog nogometnog prvenstva kao domaćin svladao Monaco, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, sa 2-1 (2-0).


Marseille je u samom otvaranju utakmice stigao do prednosti od 2-0, prvo je Thauvin (5) zabio na asistenciju Benedetta, a onda je i Benedetto (13) pogodio na asistenciju Thauvina.


Na konačnih 2-1 smanjio je Ben Yedder (79-11m) iz kaznenog udarca kojega je sam izborio nakon prekršaja Thauvina.




S nova tri boda Marseille je skočio na drugo mjesto ljestvice, ima 27 bodova, jedan manje uz utakmicu manje od vodećeg Paris SG-a, a jedan više uz također utakmicu manje od trećeg Lillea i četvrtog Lyona. Monaco je peti sa 23 boda.


Hrvatski veznjak Filip Krovinović odigrao je svih 90 minuta za West Bromwich Albion, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, u 1-2 (0-1) porazu na gostovanju kod Newcastle Uniteda u susretu 12. kola engleskog prvenstva.


Utakmica nije mogla lošije početi za WBA jer je Newcastle poveo nakon samo 20 sekundi. Joelinton je proigrao Almirona koji je ostao sam na 15-ak metara od gostujućih vrata te snažnim udarcem svladao Johnstonea. Početkom nastavka Furlong je u 50. minuti poravnao na 1-1 odlično natrčavši na prizemni ubačaj Philipsa. Pred sam kraj utakmice WBA je ipak ostao bez boda nakon što je Gayle u 82. minuti odličnim udarcem glavom iskoristio centaršut Murphyja.


WBA je tako ostao pretposljednji, 19. sa šest bodova, koliko ima i 18. Burnley, dok 17. Fulham ima bod više. Newcastle je, pak, pobjedom skočio na 11. mjesto sa 17 bodova.


U prvom susretu subotnjeg programa Aston Villa je u susjedskom derbiju kao gost svladala Wolverhampton Wanderers sa 1-0 (0-0).