Prva HNL

Slaven Belupo u prvoj pobjedi ove sezone pregazio Istru, zabili im pet pogodaka

Hina

Utakmica je počela razmjenom lopte između dva šesnaesterca, no u 31. minuti Slaven Belupo dolazi u vodstvo. Nakon izvođenja slobodnog udarca Božić pogađa glavom za prvo vodstvo domaće momčadi



KOPRIVNICA Slaven Belupo je u petak pobijedio Istru 1961 5:1 u prvoj utakmici 8. kola Prve HNL u Koprivnici na Gradskom stadionu u Koprivnici


Slaven Belupo je do pobjede došao zahvaljujući golovima Tomislava Božića u 31. i 47 minuti, Ivana Krstanovića s bijele točke u 50., Nemanje Glavčića u 61. te Boakyea u 78. minuti. Za goste je utješni pogodak zabio Vuk u 85. minuti.


Utakmica je počela razmjenom lopte između dva šesnaesterca, no u 31. minuti Slaven Belupo dolazi u vodstvo. Nakon izvođenja slobodnog udarca Božić pogađa glavom za prvo vodstvo domaće momčadi.




Slaven ima priliku tri minute kasnije za povećanje vodstva, Lulić je pucao s vrha kaznenog prostora, ali točno u ruke vratara Istre.  Slaven ima još jednu priliku u 39. minuti, šest je njegovih igrača došlo u završnicu polukontre i na kraju je Goda dobio loptu, puca, ali Majkić brani.


Istra koja u cijelom prvom poluvremenu nije imala priliku, u 42. minuti je najbliže tome, Gržan je pucao iz dajine, ali ravno u ruke Filipoviću. No u drugoj minuti sudačke nadoknade, opet nakon prekida, Glavčić puca iz slobodnog udarca, a Božić glavom sprema loptu u mrežu Istre za 2-0.


U drugom poluvremenu se nastavlja dominacija Slavena, i u 48. minuti sudac Lovrić sudi kazneni udarac nakon igranja rukom Istrinih igrača. Naime, u 16-ercu se najrpije oklizuno Kim, a onda i Gonzalez koji je onda dodirnuo loptu rukom. S bijele točke precizan je Ivan Krstanović. To je bio njegov 103 pogodak u HNL-u i 29. s 11 metara čime je postao rekorder.


Istra svoju najbolju prigodu ima u 54. minuti, Kim puca iz blizine,ali Filipović brani. Pet minuta poslije toga Ivančić puca, ali Filipović brani i uspijeva loptu skrenuti u vratnicu.


No, unatoč ovo ‘buđenju’ Istre, Slaven dolazi u 61. minuti do vodstva od 4-0 nakon što je Glavčić, poslije dodavanja Krstanovića, zabio gol. Istra je u tom trenutku na terenu imala igrača manje jer se čekala zamjena za ozlijeđenog Sanea.


Istra ima još jednu priliku u 74. minuti, Vuk puca prema golu Slavena, ali Filipović sjajno intervenira.


Slaven Belupo u 78. minuti povećava na 5-0, a strijelac je Martin Boakye.


Istra dolazi do svog prvog pogotka na utakmici u 85. minuti, strijelac je Matej Vuk nakon ubačaja Navara.



Standings provided by SofaScore LiveScore