Zaokret

Slaven Belupo se pojačao igračima Osijeka uoči Rijeke, stvara li Bjelica “korporaciju” u Koprivnici?

Portal Novi list

Zoran Zekić na prvom treningu u Koprivnici/Foto NK Slaven Belupo

Zoran Zekić na prvom treningu u Koprivnici/Foto NK Slaven Belupo

Nekadašnji trener Osijeka preuzeo je "kozmetičare" i odmah se pojačao igračima Osijeka koji će nastupiti na Rujevici



RIJEKA Zoran Zekić, bivši igrač Rijeke i trener Osijeka, preuzeo je na početku reprezentativne stanke kormilo Slaven Belupa i odmah angažirao trojicu igrača koja bi mogla zaigrati protiv bijelih u prvom susretu nakon stanke.


Prvo je došao Alen Grgić (27), krilni igrač Osijeka, koji je sa Zekićem igrao na posudbi u  mađarskom Dyosgyoru.


Angažiran je i moldavski veznjak Mihail Caimacov (23), donedavno član druge momčadi Osijeka.




Doveden je i Nigerijac Ikouwem Utin. Igrač lijevoga boka stiže kao slobodan igrač iz izraelskog kluba Maccabi Haifa, a u svojoj je karijeri branio i boje Bnei Sakhnina i nigerijske Abe. Valja istaknuti da ima osam nastupa za U-20 reprezentaciju Nigerije.


Nenad Bjelica, trener Osijeka, ne tako davno “optužio” je Rijeku da je dio “korporacije” aludirajući na niz posuđenih igrača Dinama koji su nastupali u bijelom dresu.


– Pa Dinamo je imao četiri igrača u Slavenu, četiri u Varaždinu, pet u Istri, jednog-dva u Gorici, jednog u Šibeniku… To ne može biti regularno. Htjeli mi to priznati ili ne. Ja ne znam tko normalan neće biti i nije za to da u svakom klubu bude po jedan igrač iz svakog kluba na posudbi. Posudbe Dinama mi ne smetaju ako je to pravilno raspoređeno i ako je, primjerice, jedan igrač u jednom klubu. Ako Dinamo ima 20 igrača za posudbe, može ih dati u Sloveniju, Mađarsku, u našu Drugu ligu…rekao je svojevremeno Bjelica i onda vrlo brzo doživio moralno posrnuće.


S obzirom na najnovije transfere na relaciji Gradski vrt – Osijek na Rujevici se uoči ogleda s Podravcima mogu opravdano pitati postaje li Slaven Belupo dio osječke korporacije?