Prva HNL

Slaven Belupo odnio sva tri boda iz Varaždina, Ivan Krstanović zabio 104. gol u Prvoj HNL

Portal Novi list

Ivan Krstanović/Foto PIXSELL

Ivan Krstanović/Foto PIXSELL

Vodeći pogodak za goste postigao je Ivan Krstanović u 18. minuti, a strijelac za 2-0 bio je Stipe Bačelić-Grgić u 50. minuti



VARAŽDIN U prvoj od dvije utakmice 9. kola HT Prve HNL koje nisu odgođene, nogometaši Slaven Belupa slavili su sa 2-1 (1-0) na gostovanju u Varaždinu kod istoimenog domaćina.


Vodeći pogodak za goste postigao je Ivan Krstanović u 18. minuti, a strijelac za 2-0 bio je Stipe Bačelić-Grgić u 50. minuti.


Prvo poluvrijeme prošlo je u obostrano otvorenoj igri, u kojoj je momčad iz Koprivnice prva došla do pogotka. Odličnom akcijom u 18. minuti, s dva dodavanja “iz prve”, Koprivničani su doveli Ivana Krstanovića u sjajnu priliku, a iskusni centarofor nije propustio ovu situaciju i sa šest metara postigao svoj 104. pogodak u Prvoj HNL.




Domaća momčad nije do kraja prvog dijela uspjela stvoriti izgledniju priliku, a nedostajalo im je zadnje dodavanje koje bi ih do toga dovelo.


Momčad Samira Toplaka još je ambicioznije krenula po izjednačenje u drugom poluvremenu. No, u jeku domaćih napada, u 50. minuti sjevnula je kontraakcija Slavena u kojem je Stipe Bačelić-Grgić sam izbio pred Olivera Zeleniku, prevario domaćeg vratara i u padu poslao loptu u mrežu za 2-0.


U 74. minuti Krstanović je mogao i drugi put zatresti mrežu. Sam je povukao kontranapad s polovice igrališta, ali mu je Zelenika nogom obranio udarac i spriječio treći pogodak gostiju.


Kad Koprivničani nisu uspjeli doći do trećeg pogotka, uslijedila je kazna na drugoj strani. U 83. minuti je Vinko Petković negdje oko sredine igrališta osvojio loptu između dvojice gostujućih igrača i krenuo u solo prodor po lijevoj strani. Kad je prošao sve obrambene igrače koji su mu se našli na putu i došao gotovo do gol-crte, Petković je poslao prizemnu loptu prema sredini, a u pokušaju da zaustavi taj ubačaj vratar Slavena Ivan Filipović je intervenirao nogom, ali se lopta odbila u mrežu.


Dvije minute poslije Varaždin su centimetri dijelili od izjednačenja. Kapetan Leon Benko ostao je sam na granici kaznenog prostora, uputio je precizan i snažan udarac, ali se Filipović ispružio i odbio loptu koja je pogodila vanjski dio vratnice.


U završnici dvoboja Varaždin je ostao s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Matej Senić.


Utakmicu na stadionu Varteks sudio je Ante Čuljak iz Zagreba.


Slaven Belupo je drugom ovosezonskom pobjedom došao do petog mjesta i sa 10 bodova se izjednačio s Hajdukom koji ima jednu utakmicu manje. Varaždin je sa sedam bodova na osmoj poziciji.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore