Kratak sastanak

SKUPŠTINA HNS-A Ni riječi o smjeni Šukera, Vatreni u lipnju igraju protiv Francuske

Hina

Davor Šuker/Foto D. KOVAČEVIĆ

Davor Šuker/Foto D. KOVAČEVIĆ

Budite sigurni, s ponosom ću interese hrvatskog nogometa sljedeće godine predstavljati i u Izvršnom odboru Uefe poručio je Šuker.



ZAGREB Iza nas je prekrasna godina za hrvatski nogomet, koji se potvrđuje kao jedna od najvećih vrijednosti Hrvatske, kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker na Skupštini održanoj u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.


Premda se u medijima danima najavljivalo kako bi predsjednik HNS-a mogao biti na ‘udaru’, Skupština je prošla mirno, brzo i bez ikakve drame. Sve je bilo gotovo za svega 60-tak minuta.


“Dres “Vatrenih” je najbolji poklon koji možete pokloniti nekom strancu, a naši su nogometaši najveći ambasadori ove zemlje. Drugi žele učiti od nas. Reprezentacija nas je ponovo razveselila plasmanom na Europsko prvenstvo 2020. godine. Izbornik Zlatko Dalić je podmladio momčad, ali zadržao tako prepoznatljivo zajedništvo. S velikim optimizmom gledamo i prema EURO-u, a HNS će kao i uvijek reprezentaciji osigurati maksimalne uvjete, ” kazao je Šuker u svom uvodnom govoru.




Predsjednik HNS-a je naglasio kako će hrvatska vrsta iduće godine nastupiti na 11 velikom natjecanju od proglašenja neovisnosti i kako je to potvrda da uspjeh nije slučajan.


“Budite sigurni, s ponosom ću interese hrvatskog nogometa sljedeće godine predstavljati i u Izvršnom odboru Uefe,” poručio je Šuker.


Članovima Skupštine obratio se i počasni predsjednik HNS-a Branko Mikša koji se osvrnuo na posljednje špekulacije o mogućim promjenama na vrhu HNS-a poručivši: “Ako je to okruženje u kojem ostvarujete tako velike rezultate, onda predlažem da s tim nastavite. Međutim, učinimo napor da se zajedništvo pojača,” naglasio je Mikša, koji je vodio HNS od 1997. do 1998. godine, a pod njegovim vodstvom ‘Vatreni” su osvojili svjetsku broncu u Francuskoj.


Uz prisustvo 55 od 61 skupštinara i usvajanje zapisnika, prikazan je film o uspjesima reprezentacije, kao i film o HNS-ovim projektima i aktivnostima u godini na izmaku, te su prihvaćeni program rada saveza i financijski plan za 2020. godinu. 


Financijski je plan predstavila i po skupinama prihoda i rashoda obrazložila Ružica Bajrić, voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove naglasivši kako su planirani prihodi u 2020. godini 254 milijuna kuna, a rashodi 242 milijuna kuna.


Nakon održane Skupštine, Šuker se obratio novinarima, otkrivši kako će svjetski doprvaci tijekom EP-a imati kamp u Škotskoj, te kako će u lipnju igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske na Stade Franceu.


“Kamp ? Bit će u EU, blizu Glasgowa,” kazao je Šuker dodavši kako će “Vatreni” tijekom priprema igrati dvije utakmice u ožujku, a još dvije u lipnju.


“U lipnju nas očekuje poslastica protiv Francuske na Stade Franceu, a jednu utakmicu igrat ćemo u Osijeku. Međutim, propao je nastup na turniru u Dohi,” otkrio je predsjednik HNS-a.


Još jednom se osvrnuo i na probleme s infrastrukturom.


“Srce me boli zbog infrastrukture. Sve što počne se loše završi. Nadam se da ćemo jednom imati stadion, barem za 20.000 gledatelja. Ovo što se događa na našim stadionima nije normalno. Ne treba nam neki veliki stadion. To me rastužuje, mi nismo građevinska firma. Ovisimo o gradu, državi, lokalnoj samoupravi… 


Komentirao je u uvođenje VAR-a na terene Prve HNL u drugom dijelu sezone.


“Planirano je i ispunit ćemo taj program. Vidjeli ste jučer na utakmici Barcelona – Real Madrid da i VAR može pogriješiti. To nije lagan projekt. Vodilja nam mora biti NFL,” zaključio je Šuker.