Često na meti

Skupo “hukanje”: Navijaču Veronu pet godina zabrane zbog rasističkog vrijeđanja Balotellija

Hina

Reuters

ReutersPet godina zabrane posjećivanja stadiona u zemljama EU-a dobio je 38-godišnji Talijan nakon što je u studenom proglašen krivim za rasističko vrijeđanje crnoputog talijanskog nogometaša Marija Balotellija, izvijestila je u petak agencija ANSA.


Igrajući za Bresciu protiv Verone Balotelli je zaprijetio je da će izaći s terena nakon što je čuo »majmunsko hukanje« s tribina tijekom drugog poluvremena u utakmici u kojoj je njegova momčad poražena s 2-1.


Čovjeka optuženog za pokretanje rasističkih povika, što je dovelo do bijesne reakcije Balotellija koji je napucao loptu u navijačku gomilu, policija je pronašla na temelju snimki CCTV-a i izjava očevidaca.
Krivcu je zabranjeno posjećivanje sportskih događaja u Europskoj uniji do 2025. godine, kao i kretanje mjestima gdje se navijači često okupljaju u danima utakmica.


Balotelli se ovoga mjeseca ponovo suočio s rasističkim uvredama navijača Lazija, zbog čega je rimski klub kažnjen s 20.000 eura, a policija nastoji identificirati odgovorne za incident.


Balotelli (29), koji je rođen u obitelji doseljenika iz Gane, a kao trogodišnjaka ga je posvojila talijanska obitelj, trpio je rasističko zlostavljanje navijača tijekom cijele karijere.