Steve Clarke

Škotski izbornik za poraz okrivio Engleze: “U toj utakmici smo se puno potrošili, fizički i mentalno”

Hina

Steve Clarke/Foto REUTERS

Steve Clarke/Foto REUTERS

Igrali protiv ekipe koja je prekaljena na turniru i koja je znala odigrati treću utakmicu u skupini, a mi vjerojatno nismo - rekao je Clarke



GLASGOW  U redovima škotske nogometne reprezentacije nisu skrivali tugu što niti u jedanaestom pokušaju nisu uspjeli proći skupinu na nekom velikom natjecanju.


“Igrali protiv ekipe koja je prekaljena na turniru i koja je znala odigrati treću utakmicu u skupini, a mi vjerojatno nismo. Zbog toga idemo kući, a Hrvatska prolazi,” kazao je škotski izbornik Steve Clarke.


“Tužan sam zbog igrača. Dugo smo čekali kako bi došli na neki veliki turnir i dobra skupina igrača nas je dovela ovdje. Tijekom grupne faze bilo je puno dobrih stvari, ali u konačnici ne i bodovi koji su nam trebali,” poručio je.




Škoti su EURO otvorili porazom od Češke, potom su remizirali protiv Engleske, a u susretu za prolaz izgubili od Hrvatske.


“Iz prve utakmice nismo dobili ništa, što je značilo da moramo otići na Wembley i potrošiti puno energije, fizički i mentalno, kako bismo si dali priliku. Možda smo zbog toga patili u trećoj utakmici”.


Vratar David Marshall naglasio je kako je škotska predstava protiv Hrvatske veliko razočaranje.


“Bili smo pozitivni nakon nastupa u Engleskoj i dobro smo započeli utakmicu, tako da je ishod veliko razočaranje. Hrvatska je stvarno dobro odradila drugo poluvrijeme”.


“Izbornik nam je rekao da je ovo tek početak nečega i da ćemo se za kratko vrijeme sastati kako bismo se pokušali kvalificirati za Svjetsko prvenstvo. Sad imamo turnirsko iskustvo, što će nas poboljšati kao skupinu,” zaključila je škotska “jedinica”.