Financijski problemi

Škoti zbog “korona-krize” traže pomoć države i namjeravaju proširiti sve lige

Hina

GLASGOW Škotski nogomet morat će potražiti pomoć vlade ako se  prvenstvo nastavi bez gledatelja, izjavio je direktor škotske lige Neil Doncaster.
Doncaster ističe da škotski nogomet prilično ovisi o prihodima od ulaznica. Prema izvještaju Europske nogometne asocijacije o licenciranju, škotska prva liga, koja ima 12 klubova, ostvaruje 43 posto prihoda od ulaznica, daleko najviše u 20 liga u Europi. Nogometno prvenstvo u Škotskoj je zbog pandemije koronavirusa prekinuto do 10. lipnja.


Prošli tjedan vlada je pomogla klubovima rugby lige kreditom od oko 15 milijuna eura. “Što duže ne možemo igrati nogomet u Škotskoj, bit će nam potrebna značajnija financijska potpora vlade,” rekao je Doncaster.


Za sve lige Škotske, osim prve, proglašen je kraj, osim za prvu ligu, ali sve je izglednije da će se takav scenarij primjeniti i na nju.
Prema nekim izvorima, zbog krize s pandemijom, predložit će se promjene za sljedeću sezonu u kojoj bi se povećala prva i druga liga na 14 klubova te spojila treća i četvrtu u jednu ligu sa 16 klubova.