Copa America

Sjajnim pogotkom Luisa Diaza u nadoknadi Kolumbija svladala Peru i osvojila treće mjesto na Copa Americi

Hina

Luis Diaz/Foto REUTERS

Luis Diaz/Foto REUTERS

Veliko finale između Brazila i Argentine na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju na stadionu Maracana u Rio de Janeiru



BRASILIA Fantastičnim pogotkom Luisa Diaza u četvrtoj minuti nadoknade, Kolumbija je u Brasiliji pobijedila Peru sa 3-2 osvojivši treće mjesto na Copa Americi.


Krilni igrač Porta sjajno je opalio sa 25 metara pogodivši rašlje peruanskog gola. Bio je to njegov drugi gol na utakmici nakon što je u 66. minuti doveo Kolumbiju u vodstvo.


Zanimljivo, čak četiri gola su pala u drugom poluvremenu, a samo jedan u prvom.




Peru je poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Bila je to brza kontra koju je u vodstvo pretvorio Victor Yotun. Kolumbija je izjednačila u 49. minuti kada je iz slobodnog udarca pogodio Juan Cuadrado. Krilnom igraču Juventusa pomogao je i “živi zid” koji se razmaknuo pa je lopta prošla između dvojice igrača.


Peru je u 57. minuti mogao do nove prednosti, no Gianluca Lapadula je pogodio okvir gola. Kolumbija je okrenula rezultat u 66. minuti. Bila je to još jedna kontra nakon koje je Diaz sam izašao ispred Pedra Gallesea i pogodio za 2-1.


Peru, koji je na zadnjoj Copi bio drugi, je uspio izjednačiti u 82. minuti nakon što je Lapadula pogodio glavom nakon ubačaja iz kornera.


Kada se već činilo kako će utakmica završiti 2-2, ukazao se Diaz postigavši četvrti gol na prvenstvu čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Lionelom Messijem.


Diazu je petom asistirao Luis Muriel koji je ušao u igru nekoliko trenutaka ranije i bio je to njegov prvi dodir s loptom.


Kolumbija je drugi put na posljednja tri prvenstva Južne Amerike bila treća, dok Peru nije uspio ponoviti uspjeh s posljednje Cope 2019. kada je bio drugi.


Veliko finale između Brazila i Argentine na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.